Komšić: Schmidt traži bilo kakav izgovor za nametanje trajne etničke diskriminacije

Komšić: Schmidt traži bilo kakav izgovor za nametanje trajne etničke diskriminacije
Foto: radiosarajevo.ba

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić ocijenio je da su pokušaji Visokog predstavnika u Bosne i Hercegovine Christiana Schmidt da pronađe bilo kakav izgovor za nametanje diskriminirajućih odredbi izbornog zakona, još jedan pokušaj da se zauvijek cementira presudan utjecaj zvaničnog Zagreba na političke procese u Bosni i Hercegovini.

"Vidljivo je da gospodin Schmidt traži bilo kakav način kojim bi zadovoljio ovdašnju javnost a da pri tome Dom naroda FBiH putem nametnutih odluka isporuči Zagrebu. Pokušaj discipliniranja Čavare koji je po svoj prilici uigran jeste smiješan i jedino je u funkciji pridobijanja izgovora za nametanja diskriminirajućih rješenja", naveo je Komšić.

Podvukao je da se napori koji se ulažu kako bi se Dom naroda i političko odlučivanje iz BiH prenijelo u Zagreb iziskuju to da se probosanske a posebno građanske opcije dogovore oko pozicije vezane za ulogu Doma naroda.

"Raniji ujednačeni stavovi o potrebi reduciranja ovlasti domova naroda dobra su polazna osnova za jedinstven stav po tome pitanju", dodao je Komšić.

Izvor: radiosarajevo.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori