Koliko su muzičari zaradili od otkazanih koncerata za doček Nove godine u Crnoj Gori

Koliko su zaradili od otkazivanja

Regionalne muzičke zvijezde poput Nine Badrić, Gibonnija i Dine Merlina ostale su bez nastupa za Novu godinu u Crnoj Gori. A nakon odluke vlade o zabrani održavanja javnih dočeka. Neki od njih ipak su zaradili znatne svote novca.Turistička organizacija Budve za Novu godinu najavljivala je nastupe muzičkih zvijezda. Zlatana Stipišić Gibonni i Lepe Brena, uprkos otkazanim nastupima, koštalo 40 hiljada eura, odnosno 17.500, što je polovina dogovorenog honorara.

Ipak, ovaj iznos dolazi uz klauzulu, gdje stoji da, ukoliko u roku od 12 mjeseci ne bude dogovoren njihov novi nastup u Budvi, morat će vratiti isplaćeni novac.

Gibbonijev ugovoreni honorar je iznosio 80 hiljada eura, dok je Lepa Brena trebala da dobije 35 hiljada eura.

Kako pišu "Vijesti", informacije su dobili iz Turističke organizacije Budve, nakon punih mjesec dana od slanja upita.

Dalje su naveli da je hrvatska pop pjevačica Nina Badrić od ugovorenog honorara od 15 hiljada eura dobila polovinu novca. Koji treba da vrati, dok njenom kolegi Petru Graši, koji je trebao dobiti isti iznos, nije uplaćeno ništa.

Pop pjevačica Tijana Dapčević po ugovoru je imala novogodišnji honorar od 12 hiljada eura, od kojih joj je plaćena polovina iznosa, i taj novac će morati vratiti.

Također, istaknuli su da, iako je općepozanto da su novogodišnji honorari "astronomski". Nije realno da muzičari čak i upola manje iznose dobiju za nastupe na nekim od tradicionalnih i, prije svega, lokalnih manifestacija.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori