Koji su to fitness trendovi za 2021. godinu?

pexels-karolina-grabowska-4498294
Photo by Karolina Grabowska from Pexels

Burna godina je iza nas i možemo početi gledati prema onome što 2021. priprema za fitness industriju. Iako je pandemija mjesecima zatvarala teretane, zabilježili smo porast u usvajanju digitalnih wellness i fitness rješenja. Od fitnessa kod kuće do streaming treninga, zdravstvena industrija morala je napraviti velike promjene tokom 2020. godine u relativno kratkom vremenu . Budući da se potencijalne blokade ponovno naziru, vrijeme je da pogledate koji nas to fitness trendovi očekuju.

Online treniranje

Online treniranje kao jedna od opcija dugo se stvarala, a COVID-19 je definitivno potaknuo ovaj rastući trend. Teretane i treneri šire svoju ponudu uključujući online treninge, ne samo kako bi se ljudima omogućilo daljinsko vježbanje, već i kako bi mogli dodegli još veću publiku.

Ovaj moćni sistem izvodljiv je s bilo kojeg mobilnog uređaja ili laptopa. Omogućuje vam manje zamorne administrativne zadatke, bolje podučavanje, automatizaciju i kao rezultat toga, više sesija s boljim podučavanjem. Online trening ima više prednosti nego mana. Vidimo da će se ovaj trend brzo povećavati kako se približavamo neizbježnom procvatu interesa za fitness kao glavna novogodišnja odluka.

Online treninzi definitivno će se nastaviti i nakon pandemije. Klijenti mogu raditi s trenerom s bilo kojeg mjesta na svijetu. To omogućava većini ljudi da udobno uvuku zdravlje i kondiciju u svoj način života - pa čak i dodaju druge aspekte wellnessa u svoje programe.

Photo by cottonbro Izvor: Pexels

Holističko zdravlje

Definicija fitnesa razvija se već dugo vremena, a ove godine vidjet ćemo da se veći dio fokusa prebacuje na potpuno, cjelokupno zdravlje uma i tijela. Holistično zdravlje glavni je trend koji trenutno raste u fitness industriji. U 2021. taj će se trend još više proširiti.

Ovim pristupom stavljamo fokus na kondiciju - što znači tjelesnu, mentalnu, emocionalnu i duhovnu prednost. Klijenti će željeti programe koji posmatraju sve glavne aspekte zdravlja, uključujući kondiciju, kao i prehranu, pravilno spavanje, ublažavanje stresa, porast pažnje itd.

Fitness na otvorenom

Ljubitelji fitnessa koji su se trebali odreći teretane, ali nisu htjeli izgubiti kondiciju, pronašli su mnoštvo načina. Treninzi u lokalnim parkovima, trčanje, i vožnja biciklom doveli su do toga da trend fitnessa na otvorenom zaživi. Iako se popularnost fitnessa na otvorenom u 2020. godini možda rodila iz nužde, treninzi na otvorenom su trend koji ostaje.

Ovi će se fitness trendovi nastaviti čak i s ponovnim otvaranjem teretani jer predstavljaju, ne samo manji rizik od širenja COVID-19, već su uzbudljivi i učinkoviti načini da se ostane u formi, upije malo vitamina D i izađe na svježi zrak.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)