Kod bake Elizabete sve je zeleno: Ne mogu zamisliti na sebi ni jednu drugu boju

Ona je inače umjetnica koja izrađuje sitne, fino oslikane akvarele, a decenijama je ručno oslikavala grafike za vrhunske dizajnere i proizvođače odjeće

Elizabet Svithart (Elizabeth Sweetheart) iz Bruklina u Njujorku posljednjih 25 godina isijava zelenom bojom i mami osmjehe na lica svojih sugrađana koji uglavnom komentiraju koliko je optimistična i vesela. Čak su joj i kosa i nokti su zeleni.

Zovu je 'The Green Lady' (Zelena dama) što ne čudi s obzirom na to s koliko zelenih nijansi je okružena.

- Otkako sam postala zelena ne mogu zamisliti na sebi ni jednu drugu boju - kaže ova simpatična sitna žena. Visoka je nešto malo iznad 150 centimetara, koja ne samo da je sebe odjenula u zeleno od glave do pete, već ni njen dom ne zaostaje za njom. Ulazna vrata su zelena, a ta boja se nastavlja kroz cijelu kuću.

Ona je inače umjetnica koja izrađuje sitne, fino oslikane akvarele. Decenijama ručno oslikava grafike za vrhunske dizajnere i proizvođače odjeće.

- Uvijek radim one stvari koje me čine sretnom, a zelena je najpozitivnija i najsretnija boja koja postoji - dodala je.

Komšije se jako dobro sjećaju i porodičnog psa Dalejna (Dylana) kojeg je šetala, naravno, na zelenoj uzici. Palo joj je na pamet i obojiti ga u zeleno no njen sin to nije dopustio iako podržava majku u njezinom izražavanju ličnosti.

IZVOR: AVAZ.BA

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)