Ko je ljepotica iz Gane? Nevjerovatna priča jedne samohrane majke! (FOTO)

Hamamat

Ljepotica iz Gane
Foto: Instagram

Hamamat Monti je prelijepa Afrikanka iz Gane koja uglavnom objavljuje fotografije sebe i svoje dvoje djece na kojima prikazuje tradicionalan život u svom rodnom selu.

Hamamat pravi puter, lovi ribu, bere voće, a pritom bespijrekorno izgleda u svojim veselim, šarenim haljinama, s besprijekornom kožom i savršenim osmjehom.

Hamamat ima preko milion pratrioca zbog čega definitivno spada u kategoriju uspješnijih influensera. Međutim, njen profil nudi prozor u jedan drugačiji stil života koji nemamo često, ili uopšte, priliku da vidimo na društvenim mrežama.

Obično ljudi iz afričkih sela gdje žive u kućicama sa slamnatim krovovima nemaju naviku da dijele svoj način žiovta na društvenim mrežama. Zanimalo nas je više o tome ko je ova ljepotica i influenserka koja, vjerovatno da želi, s obzirom na svoj veliki uspjeh na društvenim mrežama, može živjeti ektravagantnijim stilom života, popularnijim kod većine influensera.

Hamamat već neko vrijeme poznata javnosti te je 2007. godine pobjedila na miss Universe Afrike. U medijima je često nazivaju afričkom boginjom, opisom s kojim će se, pogledom na samo nekoliko njenih slika, sigurno većina složiti.

Dok je bila mlada sanjala je o bogatom muškarcu koji će joj pružiti luksuzan život

Od tinejđerskih dana Hamamat se bavi modelingom, a u jednom od intervjua, 33-godišnja afrikanka iz skromnog sela blizu Bolgatange, otvoreno govori o tome kako joj je glavni cilj nakon pobjede na takmičenju ljepote bio bogato se udati i živjeti jedan drugačiji, luksuzniji život.

Nedugo nakon što je pobjedila, Hammat je upoznala bogatog Finca koji se brzo zaljubio u nju, a ona kaže kako su je čak i porodica i prijatelji nagovarali da se uda za njega zbog novca. Međutim, uprkos snovima o luksuznijem životu, lijepa manekenka se nije zaljubila u miljardera koji joj je nudio brak pa ga je ipak ostavila.

"Jednostavno nisam mogla da se zamislim sebe kao afrikanku koja se udaje za ijbelog čoveka zbog novca,". Uskoro je shvatila Hamamat koja se kasnije udala za drugog muškarca s kojim je dobila dvoje djece. Međutim, ni taj brak nije potrajao i Hamamat je ostala sama s decom i nešto ušteđevine. Shvatila je da će se morati sama da se snalazi kako bi osigurala život sebi i djeci. Više nije mogla priuštiti život u gradu, vratila se u svoje rodno selo u Gani gdje je ponovo počela da živi sa svojom familijom u skromnim uslovima.

"Kad sam se vratila kući, stalno su me podsjećali da sam ja Afrikanka, pa postoje neke stvari koje ne bih smjela da radim, određene ambicije kojima ne bi smjela da se bavim.To mi je bio problem jer nikad nisam mislila o sebi kao o Afrikanki, nikad o sebi nisam mislila kao o ženi za početak. Za mene je granica bio moj kapacitet, moja sposobnost", napisala je Hamamat u objavi na Instagramu.

Hamamat je nastavila da bude aktivna na društvenim mrežama gde je povremeno dijelila događaje iz svog života, međutim jedan joj je video promjenio dalji tok života.

2017. godine pokrenula je brend Hamamat African Beauty

Kada je podjelila video u kojem njena porodica tradicionalno proizvodi šea puter, nije ni znala da će upravo to biti početak njenog poslovnog uspjeha i kako će jednog dana sama zarađivati bogatstvo za koje je nekada smatrala da joj može biti dostupno samo ako se uda za bogatog muškarca.

Video je naišao na veliko zanimanje javnosti i brzo postao viralan, a Hamamat je tu uočila priliku za biznis. 2017. godine pokrenula je brend Hamamat African Beauty pa sa članovima svoje porodice ručno proizvodi šea puter i prodaje ga, danas već šiorm svijeta. Brend nudi ručno pravljene proizvode za njegu kože koji su napravljeni od 100% prirodnih sastojaka, a Hamamat isporučuje čist, svježe napravljen Šea puter pravo iz Gane u ostatak svijeta. Podstaknuta uspjehom brenda posvetila se društvenim mrežama, a čak je otvorila i muzej putera.

"U selu sve što koristimo na svojoj koži je sjveže ručno pravljeno - šea puter, prirodna ulja, začinsko bilje i sastojci koji su lokalno uzgojeni u Africi. Vjerujemo u čaroliju šea putera, takođe vjerujemo u iscjeliteljske moći afričkog bilja i biljaka pa to miješamo i stavljamo u svoje proizvode", piše na stranici brenda.

Hamamat danas živi i radi u svom rodnom selu, a putem društvenih mreža upoznaje ostatak svijeta s afričkom kulturom, a svojim brendom izdržava i druge afričke porodice.

Pročitajte više: Dobar piling temelj je za lijepu i zdravu kožu

Pratite nas na Facebook akter.ba

Gane Gane

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)