Kiša ugasila većinu požara u Hercegovačko-neretvanskom kantonu

Kiša ugasila većinu požara u Hercegovačko-neretvanskom kantonu
Foto: FENA

Jučerašnja kiša uvelike je olakšala posao vatrogascima u Hercegovačko-neretvanskom kantonu i u srijedu ujutro većina požara je ugašena ili stavljena pod nadzor.

Po riječima pomoćnika načelnika za civilnu i protupožarnu zaštitu općine Jablanica Omera Nezirića, sinoćnja obilna kiša ugasila je požare na području te općine. Situacija je ovoga jutra stabilna.

Trenutno nema otvorenog plamena. Tokom noći obavljeno je izviđanje dronom i na više mjesta su uočene požarne točke koje se ne mogu uočiti za vrijeme dnevnog svjetla.

- Trenutno pada slabija kiša i nadamo se da neće doći do ponovnog rasplamsavanja vatre. Mi pratimo situaciju na terenu, imamo ekipu u pripravnosti koja je spremna intervenirati ako bude potrebe - dodao je Nezirić.

Slična situacija je i na području Mostara. Iz Operativnog centra Civilne zaštite HNK-a navode kako na požarištima u Bogodolu i Kvanju nema otvorenog plamena. Na nekoliko mjesta gore panjevi, a situaciju kontroliraju pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar.

Na području Stoca požar je i dalje aktivan na području Stupišta i Derana. Također i na lokalitetu Kvanja u dijelu stolačke općini. Gori trava, visoko nisko rastinje, a zbog nepristupačnosti terena onemogućeno je gašenje s kopna.

U općinama Neum, Stolac, Konjic, Prozor – Rama i Čapljina vatrogasci su tijekom jučerašnjeg dana imali nekoliko manjih intervencija, a u srijedu ujutro nema aktivnih požara.

Pročitajte više: Radosna vijest za mještane koji se bore s vatrom: U Jablanici prolom oblaka

Pratite nas na Facebook akter.ba - Kiša ugasila većinu požara u Hercegovačko-neretvanskom kantonu

Izvor: FENA

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)