Kina zabranila prikazivanje feminiziranih muškaraca na televiziji

Kina zabranila prikazivanje feminiziranih muškaraca na televiziji
Foto: Voanews

Kineska vlada zabranila prikazivanje feminiziranih muškaraca na televiziji kako bi spriječila promociju "revolucionarne kulture". Time nametnula norme koje se službeno smatraju moralnim, javlja Voanews.

PEKING - Ranije je predsjednik Shi Jinping pozvao Komunističku partiju da pojača kontrolu nad privatnim preduzećima, obrazovanjem, kulturom i vjerom. Kompanije su pod većim pritiskom da se pridržavaju Shijeve vizije "jače Kine i zdravijeg društva".

Zabava je također zabranila djeci da igraju video igre duže od 3 sata sedmično.

Mediji se sada pozivaju da "odlučno prestanu prikazivati ​​slabe ljude i drugu abnormalnu estetiku".

Kineske pop zvijezde sve više liče na Južnokorejce i Japance, što zvanični Peking smatra "nedovoljno muškim".

Medijima se preporučuje da promoviraju "kinesku tradicionalnu kulturu".

Šiitska vlada pojačava kontrolu nad internetom, a uvedeni su i novi propisi za internetsku trgovinu i igre, koji utječu na velike kompanije Alibaba i Tenset Holding, koje vlada smatra previše nezavisnima.

Komunistička partija također strogo kontrolira pojavljivanje poznatih u javnosti, pa poziva medije da iz svog programa uklone sve što je "nemoralno i narušava javni red", a potpuno je zabranjeno emitiranje programa o djeci poznatih ličnosti.

Popularna glumica Zhao Wei uklonjena je, bez objašnjenja, iz mnogih medija, a njeno ime uklonjeno je iz uvodnih filmova i serija.

Medijima je takođe naloženo da gostujućim izvođačima plate do određene granice, a ne da im pomognu da izbjegnu plaćanje poreza.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori