Kim Kardashian West pridružila se klubu milijardera

© Getty Images
© Getty Images

Američka rijaliti TV zvijezda Kim Kardashian West pridružila se elitnom klubu superbogatih te postigla statusa milijardera.

Njena neto vrijednost dostigla je milijardu dolara (0,72 milijarde funti) zahvaljujući biznisu za kozmetiku i odjeću, kao i prihodima od TV-a, odobrenja i investicija, kaže poslovni magazin Forbes.

Ona je sada jedna od 2.755 osoba na Forbesovoj svjetskoj listi milijardera.

Osnivač Amazona Jeff Bezos predvodi sa neto vrijednošću od 177 milijardi dolara.

Ostali Amerikanci dodani tokom prošle godine uključuju osnivača aplikacije za upoznavanje Bumblea Whitney Wolfe Herd (1,3 milijarde dolara), filmaša Tylera Perryja (milijardu dolara) i Miriam Adelson (38,2 milijarde dolara), udovicu kazino magnata Sheldona Adelsona.

Otuđeni suprug Kim Kardashian West Kanye West već se nalazi na listi (1,8 milijardi dolara), ali je njenu polusestru Kylie Jenner prošlog maja uklonio Forbes.

Časopis je tvrdio da je njena porodica napuhala vrijednost njenog kozmetičkog posla.

Kako je Kim uspjela?
Forbes je izračunao da je vrijednost 40-godišnjakinje porasla na milijardu dolara sa 780 miliona u oktobru, posebno zahvaljujući njenom udjelu u poslovima kozmetike KKW Beauty i kompaniji za oblikovanje odjeće Skims.

KKW Beauty lansiran je 2017. godine i Skims prije samo dvije godine nakon što je prvobitno ime Kimono odbačeno nakon optužbi za prisvajanje kulture.

Slavna ličnost iskoristila je svoje veliko prisustvo na društvenim mrežama (213 miliona sljedbenika na Instagramu; 69,7 miliona sljedbenika na Twitteru) tokom zaključavanja koronavirusa za promociju odjeće Skims.

Prvi put je slavu pronašla 2007. godine kao zvijezda E! Televizijska reality serija o njenoj porodici, koja ide u korak s Kardashiansima, i od tada je ostala izuzetno popularna.

U februaru je navodno podnijela zahtjev za razvod od repera Kanyea Westa nakon što je bila u braku gotovo sedam godina i imaju četvero djece zajedno.

PROČITAJ VIŠE: 10 najbogatijih porodica na svijetu

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)