KCUS i Vranić: Sastanak zakazan u kabinetu ministra Vranića sutra u 9 sati

KCUS pozvao Vranića u posjetu, on odgovorio: Sastanak je u mom kabinetu, sutra u devet
Foto: avaz.ba - Vranić pozvao na sastanak

U danšnjem saopštenju Kriznog štaba KCUS-a, pozvali su ministra zdravstva Kantona Sarajevo Harisa Vranića da sutra ujutro dođe u prostorije KCUS-a kako bi porazgovarao s uposlenicima koji rade na liječenju pacijenata zaraženih koronavirusom. Također su reagirali na optužbe o nesavjesnosti u liječenju pacijenata.

"Mi pozivamo ministra Vranića da sutra dođe u KCUS na sastanak u 9 sati sa anesteziolozima iz KCUS ali i svim ostalim uposlenicima koji učestvuju u liječenju pacijenata zaraženih koronavirusom", stoji u pozivu koji je ministru Vraniću uputio Krizni štab KCUS-a.

Danas je saopćeno iz Vlade KS, da je Vranić na hitni sastanak, također sutra sa početkom u 9 sati, pozvao generalnu direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović, šeficu klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS-a Amelu Katicu Mulalić, šefa službe za održavanje medicinskih uređaja Jasmina Vražalicu i predstavnike stručnog kolegija klinike za anesteziju i reanimaciju.

Tema sastanka su uslovi rada i način tretmana i liječenja pacijenata, naveli su iz Vlade KS.

Zanima nas gdje će se sastanak održati i u čijim prostorijama?

Vranić je odgovorio:

"Ja sam prvi pozvao njih na sastanak koji je sutra ujutro u 9 sati. Nisam kloniran da bih istovremeno mogao biti i na KCUS-u. Prema tome sastanak je zakazan u mom kabinetu sutra u 9 sati".

Pročitaj više: Menadžment KCUS-a mora biti smijenjen. Bez odlaganja do utorka 6.aprila 2021. godine

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori