Katharina Liensberger osvojila prvu pobjedu u Svjetskom kupu u karijeri

Austrijanka Katharina Liensberger cijele sezone je bila blizu prvog mjesta. Danas je napokon na slalomu Audi FIS Svjetskog kupa u Areu (SWE) osvojila prvu pobjedu u Svjetskom kupu u karijeri. Također u ovoj sezoni 20/21 ovo je prva pobjeda austrijske ženske reprezentacije.

I pobjedu je zaslužila na uvjerljiv način, vodstvom od 0,72 sekunde nad drugoplasiranom Amerikankom Michaelom Shiffrin. Treće mjesto pripalo je Švicarki Wendy Holdener, koja je imala dobrih 1,65 sekundi zaostatka.

Liensberger je pobijedila snagom odlične druge vožnje, i bila je gotovo sekundu brža od Shiffrinove.

Foto: SCreenshot Eurosport - Katharina Liensberger prvo mjesto
Foto: Screenshot Eurosport - Michaela S.

Jedina takmičarka koja je bila brža od Katharine, u drugoj vožnji bila je Petra Vlhova (54:94). Zbog velike greške u prvoj vožnji, Vlhova je tek na 27. mjestu. Krenula u drugu vožnju i na kraju se morala zadovoljiti osmim mjestom. Zaradila je značajnih 32 poena.

Greška u prvoj vožnji koštala je Vlhovu vrijednih bodova. U potjeri za ukupnu titulu, se 96 bodova vodi ispred Lare Gut-Behrami.

Foto: Screenshot Eurosport - Wendy Holdener treće mjesto

Današnja pobjeda Katharine Liensberger, je još jednu dramatičnu priču učinila još dramatičnijom jer je Katharina Shiffrinovu spustila na drugo mjesto u poretku slalomskog Globusa. Vlhova još uvijek vodi u trci za Mali globus, ali sada ima samo 22 boda prednosti ispred Liensbergera.

Ženska turneja sada se seli u finale sezone u Lenzerheideu (Švicarska), gdje će se održati sve tehničke i brzinske discilpine.

Marta Bassino već je osvojila  veleslalomski globus, dok je Lara Gut-Behrami osvojila Mali globus u super Veleslalomu.

Poredak za slalom
Poredak za Veliki kristalni globus
Poredak za Mali kristalni globus
Slalom za žene

Pročitaj više: Marco Odermatt pobjednik današnjeg veleslaloma u Kranjskoj Gori (SLO)

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori