Kako uraditi brazilsku depilaciju kod kuće

SPIDERSTOCKGETTY IMAGES
SPIDERSTOCKGETTY IMAGES

Bez obzira na to jeste li udobno rastegnuti u studiju ili raširite stolicu u vlastitom kupatilu, brazilski voskovi nisu poznati po tome što su lak ili bezbolan postupak.

Međutim, možete si pružiti nevjerojatan vosak kod kuće, a možete izabrati više DIY kompleta i proizvoda nego ikad. Brazilci možda zastrašuju, ali uz stručne savjete, vosak odobren od urednika i ogledalo, to ne moraju biti. Napred sve što trebate znati o „uradi sam“ Brazilcima, uključujući savjete kako taj postupak učiniti što bezbolnijim.

Koju vrstu voska kod kuće trebate kupiti?

„Obavezno potražite proizvod na kojem je posebno naznačeno brazilsko na pakiranju, jer nisu sve formule prikladne za ovo osjetljivo područje", objašnjava Natalie Ismiel, ambasadorica brenda za uklanjanje dlaka marke Nad's. „Za prvi trenutak, možda biti najjednostavnije koristiti tvrdi vosak, jer je trakaste voskove malo teže samostalno izraditi i vježbati. "

Štaviše, vosak bez traka stavlja svu snagu u vaše ruke - doslovno. "To vam daje i veću kontrolu prilikom nanošenja voska, što je posebno važno kada se depiliranjem manjih površina depilira", dodaje Ismiel. "Voštane trake zahtijevaju da glatko prelazite preko trake u smjeru kose, što je teže učiniti u područjima gdje imate manje vidljivosti."

Kako se uvjeriti da je tvrdi vosak ispravna (i sigurna) temperatura?

Većina tretmana voskom kod kuće imaju jasne upute o tome koliko dugo treba zagrijavati proizvod. To bi reklo: "To bi trebala biti konzistencija hladnog meda", kaže Nandi Wagner, vodeći estetičar u Bliss Spa centru SoHo, koji savjetuje da napravite testni flaster na unutrašnjem zglobu kako biste bili sigurni da nije prevruće ili previše tekuće. Imajte na umu da ćete vjerojatno trebati podgrijavati nakon 10 do 12 minuta depilacije.

Kada biste sebi trebali dati brazilski vosak?

Odmah nakon tuširanja, kada je vaša koža čista, meka i suha. Prije ne biste trebali koristiti nikakav losion ili ulje, ali nema potrebe ni za pripremom alkoholnim jastučićem - što može biti presuho. Izbjegavajte depilaciju depilacijom dok ste na menstruaciji (izuzetno osjetljivi) ili nakon što ste pili (impuls dobivamo, ali skloniji ste krvarenju; umjesto toga uzmite Aspirin za hrabrost u obliku tableta). "Takođe biste trebali izbjegavati Brazilce ako uzimate oralne retinoide ili koristite lokalni Retin-A i ako vam je koža nadražena ili se ljušti", dodaje Ismiel.

Kako se postavljate za puni brazilski vosak?

Vrijeme je da postanete fleksibilni. „Možda ćete morati promijeniti položaj nekoliko puta, ovisno o području koje depilirate. Pokušajte stajati dok jednu nogu podbočite na kadu ili stolicu ”, kaže Ismiel. "Ovaj položaj također radi za unutrašnja i stražnja područja." Iako biste možda trebali strateški urediti ogledalo (ili dva). "Stanite ispred ogledala, ako je moguće, kako biste sebi pružili dodatnu vidljivost", dodaje ona. „Ako imate problema s dosezanjem, možete ležati i ispred stojećeg ogledala, savijajući koljena i široko raširivši noge. Poduprite donji dio leđa jastukom. To možete učiniti na podu ili na krevetu na vrhu ručnika. "

Ipak, nemojte žuriti sa stvarima - pametno je probno pokrenuti svaku pozu prije nego što uopće zagrijete vosak. "Prije nego što započnete, provjerite da li ste isprobali različite položaje kako biste vidjeli šta vam je najudobnije i pružate najbolji doseg za svako područje koje planirate depilirati", objašnjava Ismiel.

Gdje bi prvo trebao početi depilirati voskom?

Gornji dio butine uz područje kukova. "To je užasna analogija", kaže Wagner, "ali djeluje: pomislite na košnju travnjaka. Ne započinjete usred dvorišta gdje je trava najgušća, jer ako to učinite, vaša će kosilica zapeti i odugovlačite. Uvijek krenete od rubova gdje je najtanji i ubacite se unutra. "

Kako treba nanijeti vosak na kožu?

"Nanesite ga vrtložnim pokretima, kao da maslac od kikirikija stavljate na komad kruha. To osigurava da uhvatite svu kosu u vosku. Kada završite, vosak bi trebao biti približno debljine četvrtina ili nikl ", objašnjava Wagner. Pazite da je kraj voska na mjestu gdje nema dlake, kako biste ga što bolje uhvatili. Kad se vosak osjeća ljepljivim - ali ne i ljepljivim - spreman je za biti uklonjen.

Na koji način povlačite vosak kako biste najbolje uklonili dlake?

Želite povući u suprotnom smjeru rasta dlake, ali ponekad može biti nezgodno otkriti koji je to način. Lica za varalice: "Kod većine ljudi kosa raste prema centru. Ovo je biološko - kosa je tu da zaštiti naše reproduktivne organe. Dakle, ako započinjete od vrha, kosa raste prema dolje, pa se želite vrtložiti vosak se kreće prema dolje, a zatim povucite prema sebi. Kad ste pozadi, učinite suprotno ", kaže Wagner. Kada se spustite na bokove unutarnje strane bedara, kosa raste prema centru, ali bočno, pa ćete morati prijeći s povlačenja gore ili dolje.

Šta je s tim teško dostupnim područjem? "Evolucija nije evoluirala tako da možemo vidjeti stražnji dio, tako da je ovo teško područje za napraviti samostalno", priznaje Wagner. "Ako ćete pokušati, želite se zavaliti unatrag - ne toliko da su vam leđa ravna na zemlji, već pod nagibom - i raditi po jednu stranu."

Kako očistiti brazilski vosak?

Tretmani u kutijama često uključuju proizvode nakon voska koji umiruju nježnu kožu i uklanjaju višak voska. Ako su vam potrebna pojačanja, pokušajte dodatne ostatke voska očistiti kokosovim uljem, a nadraženu kožu smirite hladnim oblogom i vještičjim lješnjakom. "Sklonite se od mirisa ili krema s mirisima kako biste smanjili iritaciju", kaže Ismiel. Sljedeća 24 sata nosite pamučno donje rublje i preskačite treninge, pare ili saune - sve stvari koje mogu začepiti vaše još uvijek otvorene folikule.

PROČITAJTE VIŠE: Vaš tip kože je važan: imate masnu, suhu ili osjetljivu kožu?

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori