KAKO SAMI NAPRAVITI DOMAĆI CHURROS

Ne morate otići u zabavni park u Americi, kako biste osjetili slatku aromu cimeta churrosa.  Dobra vijest je da ove ukusne poslastice možete napraviti i u udobnosti vlastitog doma!

Sastojci

  • 1 šolja vode
  • 5 kašika putera
  • 2 kašike bijelog šećera
  • Dosta šećera sa cimetom
  • Puno biljnog ulja
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 šolja brašna
  • 2 jaja
  • 1 kašičica košer soli

Priprema

Stavite veliku posudu na umjerenu vatru, a zatim dodajte vodu, šećer i maslac. Kad ih prokuhate, pa i vaniliju. Isključite vatru, a zatim dodajte brašno i sol. Sve zajedno miješajte dok ne dobijete gustu konzistenciju. Ostavite da se smjesa ohladi. Kad se ohladi, umutite jedno po jedno jaje. Prebacite cijelu smjesu u vrećicu za šlag (koja ima otvor).

Duboku posudu napunite uljem do pola i ostavite da se ulje zagrije. Vrlo pažljivo iscijedite mješavinu iz vrećice za šlag u ulje koje je dobro zagrijano, reući tijesto dužine prsta (ili koju god dužinu odaberete). Kada tijesto zaroni u ulje pretvoriti se u churros. Ostavite ih da se prže do zlatne boje. Kad završi, prebacite svaki churros u zasebnu zdjelu napunjenu šećerom i cimetom. Stavite na rešetku za hlađenje da se osuši i uživajte!

Poželjno je služiti uz kuglu sladoleda.

Pročitajte više: Recept: Ukusne kiflice s orasima

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori