Kako će izgledati 25 miliona eura vrijedan objekt na Trebeviću

Prošli mjesec u neposrednoj blizini Sarajeva započeli su radovi na realizaciji investicije u poslovno stambeni kompleks Roof Gardens.

Roof Gardens je smješten na atraktivnoj lokaciji, u ulici Zlatna Dolina, iznad Sarajeva na samom početku šume na Trebeviću, što je i bila inspiracija za naziv, piše Jutarnji.hr.

Sam objekat je udaljen 1200 metara zračne linije od sarajevske dvorane Skenderija. Investicija je vrijedna oko 25 miliona eura. Realizira je sarajevska kompanija Roof Gardens, osnovana od strane grupe investitora s regionalnim poslovnim prisustvom.

FOTO: Roof Garden: Počela gradnja 25 miliona eura vrijednog objekta na Trebeviću 

Objekat raspolaže sa 135 stanova i 2500 metara četvornih poslovnog prostora. Završetak je planiran za kraj 2023. godine. Projektirala su ga dva prestižna arhitektonska studija Nonstop i Filter.

"Sam koncept je jedinstven u BiH i regiji jer nudi svojevrstan pristup kulturi življenja. Osim luksuznih stanova različitih kvadratura, Roof Gardens nudit će i različite kulturno- zabavne i sportske sadržaje za njegove stanovnike, ali i posjetioce. Imati će restoran s jedinstvenim pogledom na Sarajevo, te Trg s amfiteatrom kao mjesto susreta. Uz sve to, planirana je izgradnja vrtića, te drugih sadržaja za najmlađe. Sve to u skladu s prirodnim okruženjem, energetski efikasno i poštujući održivi razvoj. Ovo će biti oaza mira za sve stanovnike i posjetitelje jer nudi bijeg od gradske buke i smoga, te miran završetak radnog dana", pojašnjava Berin Alagić, direktor firme Roof Gardens, koji kaže da s punim pravom očekuju da će Roof Gardens postati jedna od najprestižnijih lokacija u jugoistočnoj Europi.

FOTO: Roof Garden: Počela gradnja 25 miliona eura vrijednog objekta na Trebeviću 

Dodaje i da je interes za kupovinu stanova izuzetno velik već u samoj izgradnji . Kupci su, otkriva Alagić, najčešće uspješni porodični ljudi zaljubljenici prirode i zdravog načina života.

"Svakako važnu ulogu imat će jedinstven panoramski pogled na Sarajevo koji se može imati samo s ove lokacije. Radi se o koncept savremene gradnje koja odiše tradicijom i elegancijom modernog dizajna te donosi novu kulturu življenja za njene stanovnike. Kompleks daje novu kvalitetu života stanovnicima jer donosi sinergiju poslovnog, zabavnog i porodičnog života, i to daleko od smoga i svakodnevne buke", ističe Alagić, koji je uvjeren kako će Roof Gardens biti simbol Sarajeva.

"Roof Gardens svojom oktogonskom formom i javnim centralnim trgom odiše tradicionalnim motivima i vanjskim amfiteatrom povezanim šumskom šetnicom sa stogodišnjom austrougarskom kulom Palež. Prostrani životni i zabavni prostori precizno su smješteni otvarajući pogled na široku panoramu od vrha Bjelašnice, preko Ilidže do Baščaršije i Bijele Tabije. Sama forma zgrade predstavlja ravnotežu između okolnog pejzaža inspiriranim borovom šumom i stijenama te pažljivo osmišljenim sadržajima", opisuje projekat Berin Alagić.

Pročitajte više: Predloženi uslovi za zakup trebevićkog Vidikovca, cijena 35.851 KM

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori