Jutros gužve na izlazu iz BiH, na ovim graničnim prijelazima se čeka najduže

STANJE NA CESTAMA

h550
Granični prijelaz Izačić FOTO: SCREENSHOT

Na ostalim graničnim prijelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta

Jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, a vozače upozoravamo i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju prilagođenu uslovima na putu, navode iz BIHAMK-a.

Brojni radovi na putevima

- Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) zbog izvođenja neophodnih radova obustavlja se saobraćaj od 13 do 14 i od 16 do 17 sati. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

U toku su radovi na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko), Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja) i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Granični prijelaz Hum FOTO: SCREENSHOT

Gužve na izlazu iz BiH

Pojačan promet vozila bilježi se na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša, Hum, Deleuša i Zupci.

Na ostalim graničnim prijelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta - saopćeno je iz BIHAMK-a.

Granični prijelaz Deleuša FOTO: SCREENSHOT

IZVOR: Dnevni avaz

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori