Justin Bieber u problemima zbog plagiranja

Justin Bieber u problemima zbog plagiranja
Justin Bieber u problemima zbog plagiranja

Francuski elektro duo Justice potegnuo je pravne mjere kako bi riješio problem koji je nastao oko naslovnice novog albuma Justina Biebera Justice.

Kao što je vidljivo, postoji ogromna sličnost između logotipa grupe i onoga što se pojavilo ne samo na omotu već i na popratnom sadržaju vezanom za album.

Iako se izdavačka kuća grupe Justice, Ed Banger, isprva našalila na račun sličnosti dvaju fontova, grupa je odlučila pravno stati na kraj potkradanju svog zaštitnog znaka.

"Tog jutra kada je Justin Bieber najavio svoj album, vijest i sličnost teško su vam mogli promaknuti. Osim što smo to viđali po internetu, od stotina smo fanova čuli da sličnost postoji. Mnogi su se pitali radi li se možda o suradnji", rekao je menadžer grupe Tyler Goldberg.

Foto: Screenshot YT- ustin Bieber - Peaches ft. Daniel Caesar, Giveon

Oni su svoj stilizirani logo s križem u kombinaciji s riječi Justice i zaštitili u Francuskoj i EU. Svako neovlašteno korištenje je ilegalno.

Dodatni problem je i to što je Justin Bieberov menadžment svjestan postojanja benda i logotipa. Htjeli su stupiti u kontakt i s autorom kako bi ga iskopirali za album.

VIDEO pogledajte OVDJE

Pročitaj više: “Da me trnci bude” Stoposto predstavio drugi dio trilogije Danonoćno

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)