Jovanovo telo pronađeno, njegova smrt nesrećan slučaj ili ubistvo

Mladi Nišlija Jovan Veselinović 17. februara otišao je kod prijatelja da igraju video igre,taj dan je i nestao.

Ka kući je krenuo sa dva druga i drugaricom, koju je ispratio do kuće.

To je poslednji put da je viđen živ.

Od toga trenutka do nedelje ujutru trajala je četvorodnevna agonija za njegove najbliže.

Okončana je na najgori mogući način - njegovo telo pronađeno je u nedovršenoj zgradi u Ulici Branka Krsmanovića.

Prema prvim informacijama na telu nastradalog mladića uočene su povrede od pada sa visine. Pretpostavlja se da je pao oko 10 metara visine, sa jednog od balkona ili prozora zgrade koja već sedam godina stoji nezavršena. Detalji kako je do toga došlo biće poznati tek kada se istraga bude završila.

Nekoliko ključnih detalja obeležilo je potragu za mladićem za kojeg prijatelji njegove porodice kažu da je bio izuzetno inteligentan. Bio je i član MENSE, kao i da je svirao nekoliko instrumenata.

Na putu ka kući suprotnim smerom

Pouzdano se zna da je Jovan poslednji put viđen živ u Bulevaru Nemanjića što je udaljeno samo 10 minuta hoda od njegove kuće.

Najudaljenije tačke Ulice Branka Krsmanovića, na raskrsnici sa Ulicom Blagoja Parovića, nalaze se najviše do oko jednog kilometra od mesta gde je nestali mladić poslednji put viđen, ali u suprotnom smeru od Ulice Branka Miljkovića u kojoj stanuje!

Misterija lokacije mobilnog telefona

Tog 17. februara rastao se sa prijateljima oko 23 sata kod TC "Zona 1". Nakon toga je pozvao jednog od druga, međutim on mu nije odgovorio na poziv.

Ali sudeći po poslednjoj lokaciji njegovog mobilnog telefona, on se tamo nije ni uputio. Njegov mobilni telefon poslednji put je lociran u rejonu Ulice Branka Krsmanovića, gde će njegovo telo i biti pronađeno četiri dana kasnije.

Telefon ovog mladića bio je dostupan do četiri sata iza ponoći.

Međutim, Jovan posle onog neodgovorenog poziva upućenog drugu nije zvao nikog niti se bilo kome javljao. Nakon toga njegov telefon je isključen. Ipak, Jovanova majka je oko 8 sati narednog jutra dobila poruku da je njen sin ponovo dostupan, ali kada ga je pozvala, tinejdžer je ponovo bio nedostupan.

"Blic" je prethodnih dana rekonstrusao rutu kuda bi se Jovan mogao kretati na putu do kuće.

Stanarima obližnjih zgrada na tom putu upućen je apel da samostalno pregledaju snimke svojih nadzornih kamera ne bi li na njima primetili nestalog tinejdžera.

Jovan, učenik Umetničke škole u Nišu, bi se od TC "Zona 1" obično vraćao kući u smeru ka zgradi "Lepa Brena".

Potom dalje Ulicom Branka Miljkovića. Nekada bi, ipak, išao alternativnom rutom kroz parkić iza TC "Zona 1".

Zatim bi nastavio preko malog mosta u Đerdapskoj ulici ka Ulici Branka Miljkovića.

Ipak, zvanične potvrde kuda je Jovan krenuo u sredu uveče prethodne nedelje nemamo.

Mi smo prošli pretpostavljenu rutu, od Bulevara Nemanjića do njegove kuće sa psom tragačem. Ništa nismo mogli da nađemo Jovan je naprosto nestao. Prošli smo više lokacija gde bi se oni kretali sa njegovim drugarima koji su bili vrlo angažovani... Juče smo pregledali sate i sate video snimaka i sa autobuske stanice ne bi li našli neki video zapis, ali nema nikakvog traga.

Svaka informacija čak i dobronamerna nije potvrđena još nijednom - rekla je drugog dana potrage Nevena Kragić, modna dizajnerka i bliski prijatelj porodice nestalog mladića.

U potrazi za Jovanom korišćen je i pas tragač Vatrogasno spasilačke brigade MUP-a iz Niša. Njime je obilaženo šire područje oko Ulice Branka Krsmanovića, kako prema Bulevaru Nemanjića, tako i prema nišavskom keju koji se nalazi blizu te ulice.

Nišlije su se ubrzo organizovali i pritekli u pomoć pa su Jovanove slike podeljene niškim taksistima. Slike su oblepljene su i širom grada na stubovima ulične rasvete, ulazima u radnje, ugostiteljske objekte.

"Bio je lepo raspoložen"

Sve to vreme, Jovanovi najbliži strahovali su za njega, tražeći bilo kakvu nadu da možda nije najgore. Njegova baka Jelena Domazetović kroz suze je apelovala na sve koji mogu da pomognu da to i učine.

- Ovo je zaista mnogo, mnogo teško. To što ne znamo gde je, gde je nestao, to čekanje, to je strašno... - rekla jecajući i dodala da ništa u ponašanju njenog unuka nije moglo da ukaže na ovaj događaj.

- Znam da je bio lepo raspoložen, da nema nikakvog konflikta, da se ništa nije dešavalo. Sve je bilo baš onako sasvim normalno, ništa što bi ukazivalo zašto bi nestao - rekla je Domazetović u izjavi za TV Prva.

"Viđali" ga u Mirijevu

U to vreme pojavljivale su se ispostaviće se netačne dojave da je Jovan viđen, a policija je proveravala svaki trag. Jedan od njih pružila je tračak nade porodici Veselinović. Ona je glasila: Jovan je viđen u beograskom naselju Mirijevo.

Ipak, ispostaviće se da je trag bio lažan, a Milica, Jovanova majka, tvrdila je i da njen sin nije ni imao dovoljno novca kod sebe kako bi otputovao negde dalje kao i da to ne liči na njega.

Koban pad sa visine od 10 metara

Ipak, tragične vesti stigle su juče ujutro oko 9.30 sati. Isprva se samo znalo da je pronađeno telo mladića na gradilištu u Ulici Branka Krsmanovića gde je Jovanov telefon i poslednji put lociran, a tek onda je stigla i potvrda da je u pitanju telo tinejdžera koji je nestao prije četiri dana.

Prema prvim informacijama na telu nastradalog mladića uočene su povrede od pada sa visine. Prema mestu gde je nađeno telo pretpostavlja da je Jovan mogao da padne sa najmanje 10 metara visine, sa jednog od nezavršenih balkona ili prozora zgrade.

Pored tela nesrećnog mladića pronađen je i mobilni telefon i novac koji je imao kod sebe.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, za sada nisu uočene druge povrede osim povreda od pada sa visine. Telo je poslato na obdukciju, a policija za sada ne isključuje ni jedan drugi scenario.

Ovo je potvrdila i majka nastradalog mladića.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori