Jose Mourinho kaže da su njegove metode treniranja najbolje na svijetu

Chloe Knott - Danehouse/Getty Images
Chloe Knott - Danehouse/Getty Images

Glavni trener Tottenham Hotspura Jose Mourinho branio se usred loših formi svoje ekipe, insistirajući da su njegove trenerske metode i dalje bolje od bilo koga na svijetu.

Poraz od West Ham-a od 2: 1 u nedjelju produžio je sumorni niz Spursa na pet poraza u posljednjih šest utakmica, a potvrdio je i da je Mourinhov početak života u klubu najgori koji je ikad doživio tokom svoje menadžerske karijere.

Njegov povratak od 81 poena iz prvih 50 utakmica sa Spursima je 14 manje od prethodnih najgorih - 95 s Manchester Unitedom - i dovelo je do glasina da bi se Mourinho uskoro mogao suočiti s vrećom ako ne uspije preokrenuti stvari, ali šef izašao u borbi.
Izvor: msn.com © Pool/Getty Images

"Ne, uopće. Nipošto. Nula", rekao je Mourinho (putem Sky Sports News) na pitanje jesu li ga borbe Spursa natjerale da posumnja u svoje metode. "Ponekad su rezultati posljedica višestrukih situacija u nogometu. Moje i metode mog trenerskog osoblja nisu na svijetu kao niko drugi.

"Ne znam na što mislite pod krizom.

Ako je kriza frustracija i tuga u svlačionici, rekao bih, jer niko nije sretan, to smo svi pokazali u ovoj utakmici.

"Kada se tim bori do posljednje sekunde pokušavajući postići drugačiji rezultat, to nikada nije grupa u krizi. Grupe su u krizi kada niste zajedno u potrazi za boljim rezultatima od vas.

"Dakle, ne bih rekao krizu, rekao bih jako loš rezultat. To je očito. Gubimo previše mečeva."

Kao što je primijetio BBC Sport, Mourinho je također dodao: "Mislim da dugo, dugo imamo problema u timu koje ne mogu sam riješiti kao trener."

Rezultat ostavlja Spurse na devetom mjestu Premier lige, devet bodova ispred četvrtoplasiranog West Hama.

Mourinho je još odbio isključiti svoju stranu iz kvalifikacija za Ligu prvaka.

"To je i dalje matematički moguće", dodao je. "Kad je to matematički moguće realno je, da to je vrlo teško, ali matematički je moguće.

"Naravno, naša momčad ima problema i problemi se odražavaju na rezultate i na bodove.

Ali također vjerujem da se malo te sreće potrebne u nogometu za pobjedu u utakmicama mora vratiti, a ako se to vrati, stvari će biti drugačije.

"Vjerujem da ako ovaj tim pobijedi nekoliko utakmica zaredom, situacija se može promijeniti, a mi se možemo boriti za prva četiri. Devet bodova je sada teško, ali u fudbalu je to moguće."

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)