Johannes Strolz pobjednik slaloma u Adelbodenu

Austrijski skijaš Johannes Strolz trijumfovao je u slalomskoj utrci Svjetskog kupa održanom u Adelbodenu u Švicarskoj.

Johannes Strolz je imao startni broj 38, a nakon prve trke zauzeo je petu poziciju. Na kraju je odvozio još bolju drugu trku i ostvario prvu pobjedu u karijeri i tako iznenadio skijaški svijet.

Drugi je bio Manuel Feller, koji je zaostajao 17 posto, dok je treći bio Linus Strasser, koji je zaostajao 29 posto.

U poretku discipline, prvi je Sebastian Foss-Solevaag iz Norveške sa 140 bodova, drugi je Noel Clement sa 100, kao i današnji pobjednik Jonannes Strolz.

U ukupnom plasmanu Svjetskog kupa predvodi Marko Odermat sa ubjedljivih 745 bodova, Aamodt Alexander Kilde ima 469, dok je Matthias Mayer treći sa 447 bodova.

Johannes Strolz: „Teško mi je sada nešto reći. Moram se zahvaliti tolikom broju ljudi. Celoj mojoj porodici i mnogim drugima, konačno se isplatilo. To je nevjerovatno. Moj tata zna kako je boriti se kao ja. Moja sestra, prijatelju, nevjerovatno je kako su svi iza mene. Konačno sam to jednom uspio pokazati. Uvek sam verovao da imam šta je potrebno. Uz mnoge padove o kojima razmišljate, naravno, ali negde je postojao osećaj da to nije sve. Možda sam sada pronašao sredinu, između savršenstva i otpuštanja. Sada ne mogu da brinem o Olimpijskim igrama, puna mi je glava. Sad ću jednom otići kući i onda će sve proći samo od sebe."

Manuel Feller: „Poznajem Strolzija dugo vremena. Izuzetno se bori, sam priprema skije. Niko od nas ne može zamisliti koliko je to sporo. Rekao sam mu da mora ponovo da pritisne i super je što je to uradio. Pogled na tlo zapravo više nije postojao. Na vrhu sam već ostavio vrijeme, a na ulasku u strmu padinu skoro me nije bilo. Pritisak je bio ogroman, psihički je bila nevjerovatno teška situacija i izuzetno sam zadovoljan drugim mjestom. Sada se radujem odlasku kući i ako mi djevojka dozvoli, ići ću na noćni pecanje."

Pratite nas na Facebook-u

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)