Jill Biden imenuje dekoratera za svoj ured u istočnom krilu

Bijela kuća

Jill Biden imenuje dekoratera za svoj ured u istočnom krilu
Dizajner Mark D. Sikes, kojeg je prva dama Jill Biden odabrala da redizajnira njen ured u istočnom krilu u Bijeloj kući, dizajnirao je ovu sobu u Kips Bay Decorator Show House-u 2015., prestižnoj godišnjoj izložbi za dizajn interijera. (Rafael Quirindongo) Autor Jura Koncius

Dizajner iz Los Angelesa Mark D. Sikes poznat je po svom prepoznatljivom izgledu oštre plave i bijele boje

Prva dama Jill Biden odabrala je dizajnera iz Los Angelesa Marka D. Sikesa da ukrasi svoj ured u istočnom krilu.

U subotu je ured prve dame izdao saopštenje o izboru:

“Kao što je uobičajeno kod prethodnih prvih dama, dr. Biden ažurira svoju kancelariju i radi s dizajnerom interijera. Ona provodi mnogo vremena u svojoj kancelariji u istočnom krilu i raduje se što će personalizovati prostor kako bi više odražavao njen stil rada, gdje može da održava veće sastanke i ugosti goste. U skladu s dosadašnjom praksom, ovaj projekat će biti finansiran kroz donacije Istorijskom udruženju Bijele kuće .”

Istorijsko udruženje Bijele kuće je privatna neprofitna obrazovna institucija koja financira većinu radova na konzervaciji, očuvanju i nabavci novih predmeta u izvršnoj vili.

Sikes je objavio vijest o svom izboru na Instagramu fotografijom FLOTUS-a u dugom kaputu boje fuksije kako izlazi iz Bijele kuće:

„Ovo je čast života i ja sam i ponižen i oduševljen. Stvaranje ljepote je oduvijek bila moja strast i također sam shvatila da je to moja svrha. Hvala Prvoj dami, njenom timu i onima koji su bili prije nje i onima koji tek dolaze.”

Sikes je dobro poznat u krugovima dizajna interijera i nalazi se na AD100 , godišnjoj listi najboljih talenata za dizajn interijera Architectural Digest. “On je dobar izbor, njegov stil je klasičan i lijep,” rekla je Amy Astley, globalna urednička direktorica Architectural Digest . “Ne radi se o trendu, već o kvaliteti. On voli američku istoriju.”

Astley je dodao: „On na neki način poštuje ono za šta se Bijela kuća zalaže. On poznaje istoriju tamošnjeg ukrašavanja i koliko je važno da ga se to zamoli.”

Dizajnerska zajednica s nestrpljenjem je iščekivala vijesti o tome ko će biti sljedeći dekorater Bijele kuće. Iako Bajdeni još nisu formalno odabrali nikoga da radi na dizajnu u javnim prostorijama Bijele kuće ili privatnoj rezidenciji, Sikes je prvi dizajnerski profesionalac s kojim su javno objavili da rade od useljenja u Bijelu kuću. U saopćenju iz ureda prve dame se također navodi: „Dok većina prvih dama odmah dolazi i mijenja područja u kojima provode najviše vremena, dr Bajden se do danas nije fokusirala na ovo, između njenog putovanja širom zemlje, predavanja , i njen portfolio izdanja."

Pročitajte više: Potvrdio Biden: Američki specijalci u napadu na sjeverozapadu Sirije ubili vrhovnog vođu ISIL-a

Pratite nas na Facebook akter.ba - Jill Biden imenuje dekoratera za svoj ured u istočnom krilu

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori