Jeste li ikad poželjeli biti dio Super Mario svijeta?

Ko nije veliki fan Super Marija? Svi smo barem jednom u životu igrali ovu klasičnu igru. Kada je stigla vijest da Nintendova popularna igra izlazi iz virtuelnog svijeta, mnogi obožavatelji su bili oduševljeni. Sada, nakon višemjesečnih problema zbog pandemije, Universal Studios Japan otvara park s temom Mario. Ova atrakcija u vrijednosti od 550 miliona dolara veliki je skok za proizvođača igara Nintendo. Ovo je njihov prvi tematski park. Sada imate priliku da zavirite u Super Mario svijet.

Atrakcija je dio postojećeg zabavnog parka Universal Studios Japan u zapadnom gradu Osaki. Tu se nalaze i druge franšize poput „Minions“ i „Jurassic Park“.

Svijet Super Maria

Prvobitno se očekivalo da će Super Nintendo World privući ogromni broj posjetitelja uoči Olimpijskih igara u Tokiju 22. Međutim, sve je bilo odgođeno zbog pandemije koronavirusa.

Svjetlo i blokovi okružuju park, a nadahnuti su klasičnim igrama Super Mario. U park se ulazi kroz divovsku warp cijev, a tokom čitavog boravka u pozadini svira muzika iz igrice. Narukvice u povezane s pametnim telefonom, te omogućuju posjetiteljima da prikupljaju virtualne kovanice udaranjem blokova, baš kao i talijasnki vodoinstalater u igri.

Park također nudi vožnju temelenju na slatkom zelenom dinosauru Yoshi, restorane s temom Maria i hranom u raznim oblicima.

Historija Super Maria

Prva igra Super Mario Bros izašla je 1985. godine za Nintendovu NES konzolu. Igra na platformi, u kojoj Mario trči i preskače prepreke kako bi sakupljao novčiće i spasio princezu Peach, temeljila se na ranije objavljenoj arkadnoj igri Mario Bros.

Shigeru Miyamoto, tvorac Super Mario Brosa, tokom obilaska parka izjavio je sljedeće: Napokon gotovo! Ovaj park ostavlja veliki dojam, gledajući ga u stvarnom životu. Postoje manje aktivnosti poput sakuljanja novčića, ali i one veće. Ako uspijete dobiti tri ključa iz različitih aktivnosti, možete preći u finalnu borju. Riječ je o bitci s Browserom mlađim.

Povezano: Super Nintendo World konačno otvoren za posjetioce

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)