Mijatović traži odgovore na neka pitanja: Jesmo li vakcine nabavili preko Čede Jovanovića

Vojin Mijatović za Face TV kazao je da će Fadil Novalić morati odgovoriti na pitanje ko je bio posrednik u nabavci vakcina za FBiH.

Molim Agenciju za lijekove da provjeri rok da to nije slučajno višak iz Srbije. Vidjet ćemo ima li Čeda neke veze s tim. Čudno da je branio Novalića nekoliko dana prije potpisivanja ugovora. Cijene vakcina su fiksne, one koje pišu u ugovoru nisu te. Neka SIPA, OSA provjere kako je došlo do nabavke, kako je veća cijena i otkud Sputnik.

Vučić ima plan da postane gazda Balkana pa preko Sarajeva pegla svoju političku prošlost. Mandić se među prvima vakcinisao, ne znam kako ga nije sramota. Srbija je nama dužna mi njoj nemamo šta biti dužni. RS je do sada trebala biti nezavisna država, članica EU i razvijena kao Švicarska a i dalje je jedan od dva entiteta i to će ostati bez obzira šta Dodik mašta – kazao je između ostaloga Mijatović i dodao:

– Pokušavaju utjecati na porodice da vrate odlikovanja kao što je bilo s pločom na Palama. Draško mu je jedini došao glave a uz njega mu glave može doći međunarodna zajednica koja ga je dovela na vlast.

Frustrira me što Četvorka ne radi u Sarajevu kao Draško, da otkriva korupciju, kriminal.

Nije izgovor da se za to nema vremena i u Banjoj Luci je pandemija. Četvorka neće dozvoliti izmjene Izbornog zakona po mjeri Čovića. Pravo pitanje za Željka Komšića je zašto u radnoj grupi za izradu zakona nema predstavnika CIK-a – riječi su Mijatovića.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori