Javio se reditelj kojeg je napao Bjelogrlić: “Vikao je Je*ala te Dara iz Jasenovca”

Nakon što se počela širiti snimka napada glumca Dragana Bjelogrlića na reditelja filma Dara iz Jasenovca Predraga Antonijevića, javio se i reditelj. 

Antonijević je za  Pink TV ispričao svoju verziju događaja. 

"Sjedio sam s nekim prijateljima, svi su kolege. On je bio u drugom dijelu dvorane, iza ugla, u društvu Katarine Radivojević. Poslije sam vidio da je bilo puno alkohola i tko zna čega još. Sjedio sam na krevetu, gotovo legao jer je jako nizak, razgovarao sam s kolegama. Pojurio je iza tog ugla i napao me, nisam ga ni vidio dok me nije počeo udarati, tada su nas kolege razdvojili. Prijetio mi je, opsovao mi majku, ubit će me, ovakav sam ja, onakav sam. Ovo je divljački napad koji nisam doživio svih ovih godina, pogotovo ne na festivalu, u svom rodnom Nišu, na festivalu glume koji slavi profesiju svih nas. To je kazneno djelo koje se nije smjelo nigdje dogoditi, pogotovo ne na festivalu", kaže Antonijević, prenosi Index.hr.

Antonijević je spomenuo i ranije optužbe koje je iznio protiv Bjelogrlića, da mu je ovaj nudio mito da podrži film Jesen samuraja, a kaže da mu je smetao i njegov film Dara iz Jasenovca. 

"On spada u skupinu ljudi koji su se borili protiv snimanja tog filma, smetalo mu je što je film snimljen. Čak je držao i neke seminare za poslovne ljude, kako je sve to bilo pogrešno. Osim toga, postoji i činjenica da sam razotkrio njegovu korupciju, kojom se bavio u prethodnom razdoblju u vezi sa svojim aktivnostima u Filmskom centru Srbije, a koja je trenutno u Tužiteljstvu", rekao je. 

"Svi u struci znaju, svi, da je to tako. A onda odatle velika mržnja prema meni pa nakon ovoga prema Jasenovcu, da ne govorim o tome što je sve došlo do mene i što konkretno imam, kako je radio protiv filma. Za njega je važno da ode na Sarajevo Film Festival", dodaje. 

"Ja sam pozvao policiju, išli smo dati izjavu. Snimke postoje, kamere postoje, sve je snimljeno. Vidi se da nismo bili ni u kakvom kontaktu, bili smo udaljeni deset metara sve to vrijeme što smo proveli u istom objektu. Nije bilo ni bilo kakvog verbalnog kontakta. Znači, vidi se kompletan njegov napad na mene", rekao je. 

"Imam podljeve, kako ne bih imao kad sam bio vreća za udarce. Nisam imao šanse pomaknuti se. Što sam mogao uraditi, bio sam u ležećem položaju, nisam mogao ni vidjeti čovjeka koji me udara", rekao je i potvrdio da mu je Bjelogrlić vikao: "Jebala te Dara iz Jasenovca."

Podsjećamo, Dragan Bjelogrlić pozvan je u policiju pod sumnjom da je rano jutros oko 4 sata u niškom hotelu Ambasador s leđa napao reditelja Predraga Gagu Antonijevića i udario ga više puta u glavu.

Bjelogrlić je nakon višesatnog saslušanja napustio policijsku postaju u Nišu. Tamo mu je određeno zadržavanje u policiji do 48 sati zbog nasilničkog ponašanja, što je ranije potvrdilo tužiteljstvo u Nišu.

Inače, Antonijević je ranije optužio Bjelogrlića da mu je početkom 2016. godine nudio mito da podrži film Jesen samuraja.

Antonijević je objavio navodnu prepisku s Bjelogrlićem iz 2016. godine, u kojoj se govori o tome "da bi se moglo zaraditi 100 somova". Navodni mail je prikazivao i da Antonijević to kategorički odbija. Bjelogrlić je tada to demantirao i tvrdio da je prepiska lažirana.

Ozvor: Dnevnik.ba

Pročitajte više: Dragan Bjelogrlić u policiji priznao da je udario Antonijevića jer ga je provocirao

Pratite nas na Facebook akter.ba - Javio se reditelj kojeg je napao Bjelogrlić: "Vikao je Je*ala te Dara iz Jasenovca"

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori