Izašao do sada neobjavljeni duet Dine Dvornika i Alke Vuice “Na Karibe”

Izašao do sada neobjavljeni duet Dine Dvornika i Alke Vuice "Na Karibe"
Foto: Klix.ba

Dino Dvornik, neprežaljeni kralj funka i muzički kreativac iza kojeg su ostali brojni hitovi i svevremenske pjesme, 20. augusta bi proslavio svoj 57. rođendan. Tim povodom poslušajte njegovu neobjavljenu saradnju s Alkom Vuicom – pjesmu “Karibe”.

Pjesmu je sačuvao i završio njegov producent i kantautor Srđan Sekulović Skansi, koji je za pjesmu napravio muziku i aranžman, a stihove je napisala Alka Vuica, prenosi Klix.

“Imao sam taj demo, ‘Na Karibe’, koji je bio u dosta lošem stanju, bila je to nabrzinu sklepana ideja u nekom trenutku kakav smo znali imati Dino i ja. Dugo je stvar stajala sa strane, a onda sam malo po malo, restaurirao fragmente kao arheolog s djetlićem i kistom te nakon mukotrpnog rada dobio nadu da možda nešto bude. I gle slučajnosti, nekoliko dana nakon toga sam, družeći se s Alkom, shvatio da obožava Jamajku i tamo često ide. Plus, ona i Dino su bili baš dobri prijatelji, čak je Dino radio na nekim njenim pjesmama kao producent. Odmah sam ponudio Alki da završi tekst i gostuje kao vokal, što je ona oduševljeno prihvatila… I eto, još nekoliko godina poslije, konačno smo završili i smiksali ‘Karibe'”, poručio je Srđan Sekulović Skansi.

Nit vodilja u pisanju pjesme, govori Alka, bio je refren “Na Karibe”, koji je Dino smislio sa Skansi.

“A onda sam ja inspirirana refrenom i svojom ljubavi prema Jamajci napisala ostatak pjesme. Skansi je htio da je otpjevam dubokim glasom, u stilu Grace Jones i tako je dobila svoj oblik”, poručila je Alka o pjesmi “Na Karibe”, koju su odlučili objaviti na njegov 57. rođendan te brojnim fanovima omogućiti da nakon 13 godina ponovo čuju glas Dine Dvornika u novoj staroj pjesmi, za koju vjeruje da će se ljudima svidjeti, a sigurna je i da bi se i Dini svidjela.

“O tome smo stalno i razmišljali, jer nam je to i najvažnije. Ali, poznavajući Dinu, mislim da bi mu se krajnji rezultat svidio. A ako ga je neko dobro poznavao u glazbenom smjeru, onda je to sigurno Skansi, koji je s njim sarađivao do kraja”, kaže Vuica.

Iako je Alka s Dinom sarađivala mnogo puta, ovo je, kaže, posebna odgovornost i nešto potpuno drugačije: “Objaviti duet s Dinom nakon 13 godina je na neki način uzbudljivo, a opet i toliko nevjerovatno da mi se čini kao san”.

Pročitajte više: Danijela Dvornik zbunjena današnjom modom

Pratite nas na Facebook akter.ba – Izašao do sada neobjavljeni duet Dine Dvornika i Alke Vuice “Na Karibe”

Pratite nas na našim stranicama na

Odgovori

Vezane vijesti

Vezane vijesti