Jasmina Izetbegović: Incident između mladinih i mladoženjenih roditelja

Iako je Jasmina Izetbegović ovih dana preko društvenih mreža ukorila medije i široku javnost zbog zanimanja za njenu skorašnju udaju, po svemu sudeći da je predstojeće vjenčanje kćerke jedinice najmoćnijeg bošnjačkog bračnog para, Bakira i Sebije Izetbegović previše intrigantan događaj da bi mogao biti gurnut na medijsku marginu. Uostalom, barem se u tome, grozničavom interesu za bračne podvige, uspjehe i padove,  svadbene “evente” poznatih ličnosti,  ovdašnji mediji i javnost ne razlikuju od onih u bogatijim, demokratičnijim i  sretnijim društvima.

Nakon što su mediji u proteklih nekoliko godina u nekoliko navrata “promašili” pišući o emotivnom i bračnom  životu Jasmine Izetbegović, neoprezno i brzopleto  najavljujući njena  navodna vjenčanja sa raznim muškarcima sa kojima je bila, ili nije bila u emotivnoj vezi, ovoga puta riječ je o  krunisanju njene ozbiljne  veze sa Ćamilom Humačkićem, mladićem porijeklom iz Stoca koji živi i radi u Berlinu.

O budućem mladoženji se zna da potiče iz ugledne stolačke familije, da mu je otac bio dugogodišnji direktor najpoznatijeg hercegovačkog poljoprivrednog kombinata “Hepok” i da je politički stradao u aferi “Neum” zajedno sa desetinama tadašnjih polutičara, privrednika.

Ćamil Humačkić sa starijim bratom u Njemačkoj vodi uspješnu informatičku firmu.  Nekoliko godina je mlađi od izabranice svoga srca Jasmine Izetbegović.

Prema informacijama iz krugova bliskih mladencima oni u posljednje vrijeme uglavnom borave u Stocu gdje budući mladoženja ima porodičnu kuću i imanje. Navodno se nakratko pojave u Sarajevu, gdje se nedavno Jasmina “ponovila” luksuznim stanom u ekskluzivnoj zgradi izgrađenoj  preko puta “posla” njene majke Sebije, Univerzitetskog  Kliničkog centra. Jasmina, grafička dizajnerka po struci, uselila se u stan od 100-ak kvadratnih metara čija se tržišna cijena kretala blizu  pola miliona KM. 

Dok budući mladenci uživaju u čarima Hercegovine, za to vrijeme “ekspertski timovi”, “ovlašteni” članovi njihovih familija preciziraju sve organizacijske i tehničke detalje vezane za svadbu. Prema informacijama “Slobodne Bosne”, “svadba godine” zakazana je za 28. august, dakle tačno za mjesec dana, a bit će upriličena u velikoj bašti sarajevskog hotela “Evropa”. Mladence i zvanice zabavljat će sarajevska grupa “Hari Mata Hari”.

U ime buduće mlade Jasmine, organizaciju svečanosti vjenčanja čvrsto u rukama drže njeni roditelji Sebija i Bakir Izetbegović, koji zajedno sa bliskim rođakom mladoženje Ćamila HJumačkića prave spisak zvanica, njihov raspored sjedenja i druge tehničke sitnice koji prate ovakve događaje.

Prilikom usuglašavanja spiska zvanica između familija Izetbegović i Humačkić, tvrde naši izvori, desilo se krupan nesporazum koji je bio na rubu incidenta.

Sebija Izetbegović je, tvrdi se,  prekrižila je ime Salmira Kaplana, bivšeg federalnog ministra kulture i aktuelnog poslanika SDA u Parlamentu Federacije BiH, koji je blizak rođak mladoženje Humačkića i kao takasv uvršten na spisak njegovih zvanica. Kaplan, također rođen u Stocu, je već duže vrijeme u političkoj nemilosti vrha SDA, dakle i lidera stranke Bakira Izetbegovića, zbog čega nije bio rado viđen gost na svadbenoj svečanosti njegove kćerke. No “pregovarač” u ime mladoženjine familije je energično odbio mogućnoist da se eliminira Kaplana, ili bilo koga drugog sa njegovog spiska gostiju. Na kraju su Izetbegovići morali popustiti, pa će se Kaplan naći među pozvanim gostima u hotelu “Evropa” za tačno mjesec dana.    

Izvor:  narod.ba

Pratite nas na facebook akter.ba -Jasmina Izetbegović i njen izabranik Ćamil, vjenčat će se u hotelu “Evropa”

Pročitaj više: Zašto Sebija Izetbegović ne pokaže diplomu: Tri moguća odgovora

Pratite nas na našim stranicama na

Odgovori

Vezane vijesti

Vezane vijesti