Jabuka ponovno otvara vrata, ali mijenja i ime i koncept

Kultni klub Jabuka uskoro će dočekati novo ime i novi koncept: nakon brojnih bitki za klub, protestvovanja, drama, klub koji je odgojio generacije alternativne scene dobio je novog zakupca – zagrebački label i booking agenciju Pozitivan ritam. Po ugovoru, agencija preuzima klub na adresi Jabukovac 28 na sljedećih 5 godina.

Prema pisanju Jutarnjeg, do nekih promjena u programu, odnosno dosadašnjem konceptu kluba će doći. Uz koncerte, književni i filmski program, u novoj će se Jabuci održavati partiji za ljubitelje elektronske muzike za koje su rezervisani vikendi.

“Sigurno ćemo u klub vratiti koncerte, ali poštovat ćemo i moderne trendove koji danas dominiraju. Cilj je, dakako, bilo zadržati i spasiti klub tako da i dalje pripada alternativnoj sceni.

Aplikacija konkurs tražila je bogatiji plan, za događanja kakva prije u Jabuci nisu postojala. Program je podijeljen u pet programskih smjernica: slušaonice, koncerti, film, književnost i edukacije. Klub će raditi svaki dan, osim nedjelje. Početkom sedmice odvijat će se događanja vezana uz film, knjige i edukacije dok bi četvrtak bio rezervisan za koncerte. Petak i subota? Partijanja, odnosno clubbing”, rekao je Meniga.

Više detalja bit će poznato u četvrtak (10. juna) kada će agencija održati press konferenciju u prostorijama kluba. O tome kako će nova Jabuka izgledati govorit će i članovi novog tima.

Kao i poneki od gostujućih izvođača te predstavnik organizatora manifestacija.

“Definitivno osjećamo veliku odgovornost, ali istodobno smo jako motivirani. Želimo opravdati ulogu koju imamo”, tvrdi Meniga koji je za konkurs saznao od saradnika i prijatelja iz Močvare.

Pozitivan ritam je agencija koja ima cjelogodišnji raspored događanja putem različitih klupskih programa, a najpoznatija je po vodstvu zagrebačkog kluba Pločnik i organizaciji brojnih festivala na obali kao što su Outlook, DimensionsSeasplash i Regius.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori