Probajte englesku tortu od jabuka (VIDEO)

Engleska torta od jabuka
Torta koja cijelu porodicu okupi za stolom

Torte s jabukama postoje u raznim kuhinjama svijeta. Mirisna torta od jabuka na stolu okupit će cijelu porodicu. Užitak tokom čitave godine, a troškovi za kuhanje minimalni.

SASTOJCI

6 velikih jabuka

3 kašike limunovog soka

160 g zobenih pahuljica

210 brašna

150 g maslaca

150 g šećera

1 kašičica cimeta

PRIPREMA

Zagrijte rernu na 180 stepeni.

Kalup obložite papirom za pečenje i premažite maslacem.

U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, zobene pahuljice, cimet i šećer.

U zasebnu posudu naribajte oguljene jabuke i pomiješajte ih sa svježim limunovim sokom.

Na dno posude naribajte malo hladnog maslaca, pospite sa 4 kašike mješavine brašna, zobenih pahuljica, cimeta i šećera, a zatim lagano pritisnite.

Ravnomjerno rasporedite 1/3 usitnjenih jabuka sa sokom.

Ponovite isti postupak još dva puta: mješavina brašna, zobenih pahuljica, cimeta i šećera.

Na vrhu treba biti mješavina brašna, zobenih pahuljica, cimeta i šećera i preko nje naribajte preostalih 120 g hladnog maslaca i pospite šećerom.

Pecite 40 minuta na 180 stepeni, dok na vrhu ne porumeni. Izvadite iz kalupa i pustite da se potpuno ohladi.

Pratite nas na Miris Kuhinje

Pročitajte više: Najukusnije punjene paprike po ovom receptu

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori