Torte s jabukama postoje u raznim kuhinjama svijeta. Mirisna torta od jabuka na stolu okupit će cijelu porodicu. Užitak tokom čitave godine, a troškovi za kuhanje minimalni.
SASTOJCI
6 velikih jabuka
3 kašike limunovog soka
160 g zobenih pahuljica
210 brašna
150 g maslaca
150 g šećera
1 kašičica cimeta
PRIPREMA
Zagrijte rernu na 180 stepeni.
Kalup obložite papirom za pečenje i premažite maslacem.
U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, zobene pahuljice, cimet i šećer.
U zasebnu posudu naribajte oguljene jabuke i pomiješajte ih sa svježim limunovim sokom.
Na dno posude naribajte malo hladnog maslaca, pospite sa 4 kašike mješavine brašna, zobenih pahuljica, cimeta i šećera, a zatim lagano pritisnite.
Ravnomjerno rasporedite 1/3 usitnjenih jabuka sa sokom.
Ponovite isti postupak još dva puta: mješavina brašna, zobenih pahuljica, cimeta i šećera.
Na vrhu treba biti mješavina brašna, zobenih pahuljica, cimeta i šećera i preko nje naribajte preostalih 120 g hladnog maslaca i pospite šećerom.
Pecite 40 minuta na 180 stepeni, dok na vrhu ne porumeni. Izvadite iz kalupa i pustite da se potpuno ohladi.
Pratite nas na Miris Kuhinje
Pročitajte više: Najukusnije punjene paprike po ovom receptu