Iznenada preminula glumica iz filma “Trougao tuge” koji je otvorio ovogodišnji SFF

U 33. GODINI ŽIVOTA

Iznenada preminula glumica iz filma "Trougao tuge" koji je otvorio ovogodišnji SFF
Foto: Instagram

Charlbi Dean, 33-godišnja glumica iz filma "Trougao tuge" koji je otvorio ovogodišnji Sarajevo Film Festival iznenada je preminula.

Predstavnici njezine obitelji izjavili su da je Charlbi Dean umrla nakon 'neočekivane iznenadne bolesti', što je šokiralo njene fanove diljem svijeta.

Charlbi je rođena 1990. u Cape Townu, a manekenstvom se počela baviti sa šest godina. Godine 2010. se pojavila u komediji "Spud", s Johnom Cleeseom i Troyeom Sivanom u glavnoj ulozi. Ponovila je svoju ulogu u nastavku 2013., a zatim se pojavila u CBS-ovoj seriji "Elementary". Ostvarila je uloge u filmovima "Don't Sleep", "An Interview With God", "Death Race 3: Inferno", "Blood in the Water", a jednu od svojih najpoznatijih uloga imala je u filmu "Trougao tuge" uz Woodyja Harrelsona i Harrisa Dickinsona.

Film je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Cannesu 2022. i osvojio je Zlatnu palmu, najveću nagradu koja se dodjeljuje na festivalu.

"Trougao tuge", redatelja Rubena Ostlunda, koprodukcija je Švedske, Njemačke, Francuske i Velike Britanije. Jedan od koproducenata ovog filma je Obala Art Centar iz Sarajeva.

Izvor: klix.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)