Izgorio rafting kamp na obali Tare

Ljudskih žrtava nije bilo

Rafting kamp "Encijan" na desnoj obali Tare u mjestu Brštanovica u fočanskoj općini u potpunosti je izgorio u požaru koji je izazvan ljudskim faktorom, saopćeno je iz Policijske uprave Foča, iz koje upozoravaju da su na području u njihovoj operativnoj nadležnosti za vikend evidentirana četiri požara izazvana ljudskim faktorom.

Policiji je u subotu, 31. jula, oko 13:30 sati prijavljen požar u Rafting kampu "Encijan", u vlasništvu Š. M.

- Požar su lokalizovali pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Foča. Kamp je izgorio u potpunosti, a ljudskih žrtava nije bilo - navedeno je u saopćenju.

Prilikom uviđaja konstatovano je da je požar izazvan ljudskim faktorom.

Uviđaj su izvršili pripadnici Policijske uprave Foča i inspektor za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara. Obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje.

U toku je rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog slučaja, a nakon kompletiranja predmeta nadležnom tužilaštvu biće dostavljen odgovarajući izvještaj.

- Policijska uprava Foča apeluje da građani prilikom paljenja vatre na otvorenom obrate pažnju na okolinu, da uzmu u obzir vremenske prilike i sve druge okolnosti koje mogu uticati na širenje vatre, kao i da je ne ostavljaju bez nadzora. Prema licima koja ne preduzmu mjere predostrožnosti prilikom paljenja vatre, te izazovu materijalnu štetu, policijski službenici Policijske uprave Foča će preduzeti adekvatne mjere u skladu s važećim zakonskim propisima, odnosno ta lica će biti sankcionisana - navodi se u saopćenju.

Iz policije napominju da su u slučaju nekontrolisanog širenja vatre ili uočavanja požara građani dužni da odmah obavijeste nadležnu vatrogasnu jedinicu na dežurni broj 123 ili nadležnu policijsku stanicu na dežurni broj 122.

IZVOR: AVAZ

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)