Izetbegović u posjeti Bihaćkom muftijstvu (VIDEO)

Izetbegović u posjeti Bihaćkom muftijstvu
Foto FENA

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović danas se u okviru posjete Unsko-sanskom kantonu  (USK) sastao sa bihaćkim muftijom Mehmedom ef. Kudićem.

-Stranka demokratske akcije je politička stranka koja je, između ostalog, zainteresirana za očuvanje identiteta bošnjačkog naroda, a naravno tu je jedan od najbitnijih segmenata vjera, odnosno islam. Mi smo uvijek zainteresirani za opstanak i unapeđenje naše vjere, kao i za najbolju moguću saradnju sa Islamskom zajednicom u BiH. Razgovarali smo o Islamskoj zajednici u Krajini, njenim projektima koje vlast treba podržati, kako i o aktuelnom stanju i dešavanjima - izjavio je Izetbegović.

Bihaćki muftija Mehmed ef. Kudić izrazio je zadovoljstvo zbog ove posjete, koja je, kako je rekao, najbolji pokazatelj kvalitetne saradnje i zajedničkog angažmana na unapređenju cjelokupnog života građana USK.

- Logično je da nam u Bihaćkom muftijstvu mnogo znači podrška državnog političkog vrha, pa smo danas naglasak stavili na saradnju i mogućnost realizacije nekih naših projekata u bliskoj budućnosti. Također, razgovarali smo i o svemu onome što je potrebno građanima Bihaća i Unsko-sanskog kantona, odnosno našeg muftijstva - riječi su Mehmeda ef. Kudića.

Izvor FENA

VIDEO

Pratite nas na Facebook akter.ba - Izetbegović u posjeti Bihaćkom muftijstvu

Pročitajte više: Muriz Memić: O meni Bakir neće da se izjasni, je li to ubistvo mog Dženana nije napad na Bošnjake

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)