Izetbegović o odlasku Efendića: Kao u sportu, kada ne ide, uzmete crnog košarkaša

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović danas je komentarisao izlazak iz stranke Semira Efendića, načelnika sarajevske općine Novi Grad i prelazak u Stranku za BiH.

Izetbegović je taj transfer uporedio sa sportskim i dodao da jednostavno više nije bilo hemije, iako je bio kvalitetan kadar za SDA.

“To smo do sada viđali u sportu. Kada nekoj ekipi ne ide dobro onda uzmu nekog trenera ili crnog košarkaša. Da li će to tako biti s Efendićem, da li će imati tu snagu i kapacitet, kakav je mogao imati u SDA i razviti ga, vidjet ćemo", rekao je gostujući na BHT1.

On je kazao da je, ipak, sve šansa za jedno zanavljanje SDA.

"Svaki odlazak nije dobrodošao. Mi smo pokušali zadržati i Efendića i svakog kvalitetnog kadra, ali to je i šansa. Kada se ukloni jedno drvo stvori se i mogućnost da izrastu dva na njegovoj pozicji", dodao je.

Rekao je da su i ranije odlazili, pa čak i pola kluba SDA 2014. godine.

"Odlazili su Šepić i kompanija… Šta su napravili? Samo je privremeno nešto napravio Konaković i to već gubi dah. Narod se očarao jer je on dobar govornik, a izostali su rezultati i narod se razočarao. Lako je kritikovati i tražiti mane nečemu", izjavio je Izetbegović.

Lider SDA je poželio Efendiću sretan put i dobro zdravlje.

Podsjetimo, načelnik sarajevske općine Novi Grad i nesuđeni predsjednik Kantonalnog odbora SDA potvrdio je svoje napuštanje najjače bošnjačke stranke i pristupanje Stranci za BiH.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori