Ovo je kuća strave u kojoj je Izet ubio Enisu, a potom i sebi presudio

Tijelo žene zatečeno je u hodniku i imala je dvije prostrijelne rane na glavi, a Izet je bio iza vrata i kako saznajemo on je sebi hitac ispalio u grudi

Nakon što su danas u porodičnoj kući u naselju Bistrica pronađena tijela supružnika Izeta (50) i Enise Bajrić (44) istražitelji prikupljaju tragove, a prema svemu sudeći radi se o ubistvu i samoubistvu

Pored tijela muškarca pronađena je automatska puška, a prema preliminarnim rezultatima istrage motiv za zločin je preljuba.

Kako nezvanično saznajemo žena je policiji poznata po prosjačenju, dok je muškarac bio sklon alkoholu. Iza supružnika je ostalo osmero djece koja su u vrijeme zločina bili kod rođaka.

Mrtve supružnike Izeta i Enisu jutros je u 9.30 sati pronašao rođak iz Zavidovića kod kojeg su bila njihova djeca. Policija je u kući koju su Bajrići unajmili od rođaka pronašla četiri puščane čahure. Tijelo žene zatečeno je u hodniku i imala je dvije prostrijelne rane na glavi.

Izet je bio iza vrata i kako saznajemo on je sebi hitac ispalio u grudi.

Kako su nam ispričali komšije, proteklih dana, nisu viđali Izeta u kući. Sinoć, kada se zločin desio, čuli su pucnjavu, ali nisu mogli utvrditi odakle je dolazila.

Ova saznanja je potvrdila Aldina Alić, portparol MUP-a ZDK, kazavši da je nakon dojave o ovom događaju na lice mjesta izašla ekipa Sektora kriminalističke policije. Koja je, pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva ZDK, obavila uviđaj.

- Prema dosad prikupljenim i utvrđenim činjenicama i podacima, kao i izvršenim uviđajnim radnjama, sve upućuje na to da se, najvjerovatnije, radi o ubistvu i samoubistvu - kaže Alić.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)