Ivona Grgić: Nova knjiga “Zapisi iz zjenica”

Književnost

Rođena Tuzlanka o kojoj smo već ranije pisali i koja je za čitatelje našeg portala objavljivala svoje predivne priče, ovih dana, na radost ljubitelja pisane riječi, donosi još jedno svoje ostvarenje. Naime, svjetlo dana ugledala je još jedna njena knjiga koja nosi naziv "Zapisi iz zjenica".

Ivona Grgić, talentirana mlada djevojka, prije dvije godine odlučila je izaći u javnost sa svojim iznimnim talentom. Da se radi o izuzetnoj djevojci, govori činjenica da pored nesvakodašnjeg dara za pisanje, Ivona posjeduje i druge vrijednosti. Govori 7 jezika, ima razvijen smisao za fotografiju, a posebna je i po svojoj prepoznatljivoj dugoj kosi.

Otvorila je svoj YouTube kanal na kojem svakodnevno dijeli savjete mladim djevojkama za njegu kose.

Rekla je da inspiraciju nalazi u svom odrastanju, okolini, životu... U svojoj prvoj knjizi “Muzej nostalgije” opisala je svoje sjećanje na djetinjstvo. Pisala je o nestašlucima, situacijama, ljudima, zgodama i nezgodama ... Željela je nasmijati ljude dok budu čitali njene priče. Ivona je pisala i o vršnjačkom nasilju kojem je bila izložena i time ukazala na ovaj veliki društveni problem.

Mlada književnica je i dobitnica brojnih nagrada. Prvo mjesto osvojila je na konkursu Drinski susreti koje joj je donijelo nagradu štampanje knjige u tiražu od 200 primjeraka, nagradu " Musa Ćazim Ćatić", nagradu Gradske biblioteke u Novom Sadu, nagradu " Šukrija Pandžo" i niz drugih značajnih nagrada.

Šaljive priče koje je podjelila sa svojim pratiteljima pobrale su sjajne kritike. I to one najvažnije, kritike "čitatelja". Istina je da je za relativno kratko vrijeme, otkako je izašla u javnost sa svojim darom za pisanje, privukla veliku pažnju. Kako je rekla, njen talenat za pisanje je prepoznala njena najbolja prijateljica.

"Talent je otkrila i moja najbolja prijateljica s kojom sam razmijenila dnevnik i rekla mi: “Zar je moguće da se nas dvije oduvijek družimo, a da ja ne znam kako ti dobro pišeš?“ Tada sam počela pisati pjesme koje je samo ona čitala, a kada se odselila, ja sam prestala pisati – osim, naravno, u školi zadane pismene vježbe sebi i drugoj djeci“, priča nam Ivona.

Jednog jutra uz kafu Ivona se ohrabrila, napisala priču i objavila je na blogu. Iznenadila se kakve je reakcije izazvala.

To je početak jedne lijepe mlade književne priče.

JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija, u saradnji sa Udruženjem mladih TRIK, u okviru manifestacije “Ikre 2021” organizovala je večeras, u Gradskoj biblioteci u Kalesiji, Književno veče sa Ivonom Grgić.

Razgovor sa ovom mladom književnicom bio je i više nego zanimljiv.  Ivona je priredila veče puno smijeha, dobre energije.

Književno veče čitanjem priča iz Ivonine prve objavljene knjige "Muzej nostalgije", upotpunio je književnik Mehmed Đedović, koji je ujedno bio i moderator.

Ivona je večeras otkrila da sprema i novu knjigu, što će biti radost za one koji je prate i vole smisao za humor.

Zbirku pjesama Ivone Grgić pod nazivom "Zapisi iz zjenica" možete naručiti putem njenog Facebook profila .

Pratite nas an Facebook akter.ba - Ivona Grgić: Nova knjiga "Zapisi iz zjenica"

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori