Povrijeđena Ivana Španović: Srbijanska atletičarka ne ide na EP

Ivana Spanic
Povrijeđena Ivana Španić

Najbolja srbijanska atletičarka, Ivana Španović, izjavila je da je tužna što će zbog povrede propustiti Evropsko dvoransko prvenstvo u Torunu.

EP u dvorani u poljskom Torunu na programu od je od 4. do 7. marta 2021.godine.

Ivana Španović je trebalo da juriša na četvrto uzastopno zlato u skoku udalj. Na prethodna tri prvenstva (2015, 2017. i 2019. godine) bila na najvišem stepeniku pobjedičkog postolja.

Foto: Screenshot

"Iskreno sam mislila da ću ovaj vid komunikaicje sačuvati za sljedeći vikend. Tada sam mislila da ću se obratiti kao četvorostruka prvakinja Evrope. Ali, očigledno da to nije plan za mene. Dobila sam mnogo poruka i iskoristila sam priliku da se javim, da potvrdim da sam doživjela povredu na jučerašnjem treningu u Beogradu. To je trebalo da bude poslednji tehnički treningu, pred put u Torun", rekla je Ivana Španović u video snimku na svom YouTube kanalu.

Foto: Screenshot

Ona je rekla da je neizmjerno tužna što ne odlazi u Torun, najviše zbog toga što je cijela godina bila u znaku pandemije.

„Uz sve to došla je i povreda, od koje sam se oporavila. Nije kraj i kad budem sutra otišla da snimim, nadam se da neće biti strašno i da ću moći da se vratim treninzima koliko već sutradan. Pripreme za Tokio ostaju iste. Čeka me i prvi miting Dijamantske lige u maju. Naravno, najveći cilj je Tokio, a to će biti moje poslednje Olimpijske igre. Podređena sam tome i želim da budu moje najbolje Igre do sada. Ako mogu ikakav savjet da dam bilo kome je da nikada ne živite za tuđa mišljenja, a kamoli da od njih zavisite i da utiču na ono što radite", navela je Španović.

Foto: Screenshot

Najbolja srbijanska atletičrka imala je poruku i za sve one koji je prate i zahvalila se na podršci.

"Radite na sebi, to nikada nije bačeno vrijeme i protraćen trud. Fokusirajte se na ono što volite i što vas ispunjava. Ja ću nastaviti da radim ono što najbolje znam. Nekad sa uspjehom, nekad sa manjim uspjehom, mislim da je kretanje najbitnije. Hvala na podršci i obavještavaću vas kako ide oporavak i čujemo se poslije Olimpijskih igara da sumiramo utiske o sezoni", zaključila je Španović.

Pročitajte više: SuperG u Val di Fassi: Brignone briljirala, a naša Elvedina na 42. mjestu!

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori