Isplaćeno po 500 KM svakom od 7.910 radnika: Bingo izdvojio 4,7 miliona KM za podršku uposlenicima

BINGO ISPLATIO PO 500KM SVAKOM RADNIKU

Nastoje kreirati bolje radno okruženje i bolje opće životne uvjete, koji su počeli s povećanjem plaće trgovcima za 20 posto u 2020.

Najveća kompanija i trgovački lanac u Bosni i Hercegovini Bingo jučer je isplatio više od 4 miliona KM podrške svojim uposlenicima. Tako je 7.910 radnika dobilo po 500 KM, što, zajedno s porezima, iznosi ukupno više od 4,7 miliona KM.

Važna podrška

Ovaj jedinstveni vid podrške u BiH dobili su svi uposlenici Binga i sestrinskih kompanija koji imaju više od šest mjeseci radnog staža u ovoj kompaniji.

- Podrška je važna u svakom segmentu privatnog i poslovnog života pojedinca. Ovo je primarno ljudska podrška, u kriznim i teškim vremenima. Podrška, jer se danas zajednički borimo s izazovima i krizom. Podrška, jer ćemo i sutra biti dio istog tima - izjavila je Ljiljana Kunosić, izvršna direktorica kompanije Bingo.

Iz Binga kažu da je ovo samo jedna u nizu aktivnosti kojima se uposlenicima nastoje kreirati bolje radno okruženje i bolji opći životni uvjeti. Počeli su s povećanjem plaće trgovcima za 20 posto u 2020. godini, u izazovnim okolnostima pandemije koronavirusa.

Uprkos brojnim neprovjerenim tvrdnjama, iz Binga potvrđuju da njihovi trgovci imaju najvišu prosječnu plaću u svom sektoru. A koja, uz naknade za ishranu i prijevoz, iznosi više od 900 KM.

Kvalitetni proizvodi

Bh. kompanija koja je ranije bila na udaru kritika za niska primanja na ovaj način postavlja standard za sve ostale poslodavce u državi.

Bingo u vlasništvu ima 20 drugih kompanija, od čega je 10 proizvodnih. Primarna Bingova djelatnost je trgovina, uz 220 maloprodajnih objekata, koji čine ovu tuzlansku kompaniju liderom u sektoru retaila. Bingo se sve više orijentira ka proizvodnji, kako bi kupcima pružili svježe i kvalitetne proizvode. Poštujući svoju izvornu filozofiju domaćeg lanca trgovina koji pruža podršku bh. privredi.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori