Investitor iz Kuvajta u Sarajevu odlučio graditi najveći lunapark u BiH i regiji

Investicije

Investitor iz Kuvajta "Bosna u očima Gulfa" doo Sarajevo u Sarajevu planira izgradnju zabavnog parka koji će biti najveći u Bosni i Hercegovini, ali i regiji.

Zabavni park koji bi između ostalog sadržavao roller coaster, voz smrti, padajući toranj, panoramski točak, klizalište, karting za djecu i odrasle, sobu digitalnih iluzija, kuglanu, arkadne mašine i više od 50 sprava za djecu i odrasle, igralište, caffe restoran i rođendanske dvorane, prije nekoliko dana dobio je i svoje obrise u projektu koji će biti realizovan na području Kantona Sarajevo na površini od 30.000 kvadratnih metara.

Radi se o sadržaju koji prati svjetske trendove te da su u toku pregovori s različitim nivoima vlasti s ciljem realizacije projekta, a vrijednost investicije je oko 15 miliona eura.

U zabavnom parku je planirano i zapošljavanje blizu 200 radnika te će uveliko doprinijeti razvoju lokalnih zajednice i obogaćivanju turističke ponude s obzirom da će sadržaji biti dostupni kako domaćem stanovništvu tako i onima koji dolaze u našu državu.

O ozbiljnosti ovog projekta govori i činjenica da "Bosna u očima Gulfa" u BiH posluje već pet godina te da je na raspolaganju turistima u pogledu turizma, ugostiteljstva i nekretnina i akcentom na saradnju s lokalnim preduzećima i stanovništvom.

Direktor ovog preduzeća Hamad Alajmi je kazao da redovno učestvuju u projektima podrške lokalnim zajednicama u BiH te da je uvidio turistički potencijal države u koju ulaže ogromne napore, od promocije do gradnje infrastrukture.

U razgovoru za Klix.ba je kazao da dnevno blizu 20 miliona pratilaca na društvenim mrežama, koje on vodi, vidi ljepote Bosne i Hercegovine koje promoviše te da mnogo njih svakodnevno dolazi u našu državu.

"Uvjeren sam da je BiH skriveni biser u koji vrijedi ulagati. Bosanci su vrijedan, srdačan i gostoprimljiv narod, a posebno me se dojmi to što gdje god dođemo, iako me ne poznaju, pozivaju i 'svraćaju' na kafu", kazao je Alajmi.

Kako saznajemo već postoji lokacija koja je predložena za gradnju lunaparka te da će u izgradnji učestvovati domaće i strane firme.

Pročitajte više:

Pratite nas na Facebook akter.ba - Investitor iz Kuvajta u Sarajevu odlučio graditi najveći lunapark u BiH i regiji

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)