“Industrijalizacija u progresu …” Bosna i Hercegovina

Interaktivna multimedijalna izložba „Industrijalizacija u toku“ prati historijski razvoj bosanskohercegovačke industrije i utjecaj na kolektivno pamćenje. I to sve sa željom da potakne razmišljanje o industriji i industrijskoj baštini danas, kao potencijalu i dijelu europske kulturne baštine.

Kroz konceptualnu i vizuelnu interpretaciju, izložba vodi posjetitelja na putovanje kroz industrijalizaciju i njezinu neprestanu promjenu prema budućnosti.
Izložba je zamišljena kao samostojeća metalna konstrukcija koja nosi tiskane ploče. Materijali i modularni oblik mreže odražavaju eleganciju i djelotvorost industrijskog oblika.

Pet tematski prepoznatljivih cjelina, povezanih s vremenskom trakom koja pokriva 100 godina bosanske industrijske historije i paralelnih svjetskih događaja, stoje odvojeno u prostoru stvarajući maksimalnu fleksibilnost za prilagođavanje bilo kojem zatvorenom ili otvorenom prostoru.

Izložba je namijenjena i prilagođena posjetiteljima svih dobnih skupina. Iako se starije generacije mogu direktno povezati s izlošcima kroz vlastita sjećanja, mlađe mogu angažiranim interaktivnim elementima otkriti čuda i važnost industrijske baštine.

Izvor: bigsee.eu

Pročitaj više: Sljedeća velika stvar u elektroničkim komunikacijama mogla bi biti – jakna

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori