Imate na umu savršeno putovanje? Ovo je idealno rješenje za vas!

Foto: Booking.com

U našim glavama ljeto uglavnom počinje sa prvim naznakama sunca. Do zvaničnog ljeta nas dijeli još dvadeset dana. Idealno da počnemo istraživati gdje ove godine na ljetovanje. Svima nam je važna lokacija na koju idemo. Također tu su i plaže, a jedna od najvažnijih stvari u posljednje vrijeme svakako jeste i smještaj. Upravo nam je jedan takav i „zapao“ za oko. Riječ je o svjetioniku koji je smješten na vlastitom malom otoku. Kao takav je vjerovatno nešto što smo zamišljali kao savršeno putovanje.

Kada počnemo istraživati jadransku obalu odmah možemo shvatiti da ista posjeduje predivne smještaje. Jedan od takvih smještaja je i Lighthouse Villa Korkyra. Sigurno je možemo svrstati među jedan od najljepših smještaja. Na malom otočiću Vela Sestrica je smješten svjetionik koji je izgrađen još davne 1871., a u potpunosti adaptiran 2014. godine. Ovaj izolirani otočić pripada kornatskom arhipelagu. Zbog svoje borove šume ovaj otok se smatra ornitološkim rezervatom. savršeno putovanje

Ova vila krije poseban mediteranski štih. Eksterijer Lighthouse Villa Korkyra je upotpunosti sačinjen od kamena. Također, tu je i prostrani bazen koji ima pogled ka moru. Rustikalni izgled vas tjera da posjetite ovaj svjetionik koji je savršeno iskombinovan sa klasično-modernim unutarnjim uređenjem. Osim soba, kuhinje i kupaonice, sadrži i veliku hidromasažnu kadu za uživanje.

Jedna od najboljih stvari u ovoj vili su zapravo solarna napajanja. Ona samim tim šalje poruku da je ovaj smještaj ekološki osviješten. To nas potiče na pametno trošenje sunčevih zraka, ali također i više uživanja u prirodi. Zasigurno jedan od savršenih odmora koje smo zamišljali u svojim glavama.

Pročitajte više: Intenzivne pripreme za turističku sezonu u Bihaću i Nacionalnom parku Una

Pratite nas na našim stranicama na

Odgovori

Vezane vijesti

Vezane vijesti