Ibrahimović ponovo dio švedske reprezentacije

Zlatan Ibrahimović na terenu
Izvor: N1

Zlatan Ibrahimović trebao bi se vratiti uskoro u reprezentaciju Švedske. On se iz međunarodnog fudbala povukao nakon Eura 2016. godine, postigavši 62 gola u 112 nastupa.


Ibrahimović je izrazio interesovanje da ponovo bude dio švedske ekipe za Svjetsko prvenstvo 2018. godine. Nažalost tada nije izabran za turnir u Rusiji, gdje je ekipa Janne Anderssona stigla do četvrtfinala. Međutim, nastavio je postizati golove i ostvarivati rezultate, te je švedski selektor rekao kako bi napadač AC Milana mogao biti pozvan u sljedeću ekipu za nadolazeće kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.


Švedska preuzima Gruziju i Kosovo, dok će također igrati prijateljski meč protiv Estonije ovog mjeseca.
Ibrahimović je trenutno povrijeđen i trebao bi propustiti prvu utakmicu u susretu s Manchester Unitedom u Europskoj ligi. Očekuje se da će biti imenovan u sljedećem švedskom timu danas, 16. marta.
Ako sve bude u redu, to znači da bi se najbolji strijelac i bivši član švedske reprezentacije mogao pojaviti na Euru 2020. i Svjetskom kupu 2022. u Kataru. Ibrahimović je u ovom terminu postigao 16 golova u 21 nastup za Milan.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori