I danas visoke temperature, preporučuje se putovati rano ili uvečer

I danas visoke temperature, preporučuje se putovati rano ili uvečer
Foto: Ilustracija

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučuje se da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima.

Dodaj novi članak

U toku su radovi u tunelima Ivan i Crnaja (Tarčin-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20.00 do 05.00 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, dok se zbog rekonstrukcije silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici (na autoputu A-1), saobraća usporeno, jednom trakom.

Na putu Tuzla-Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima: Srebrenik-Orašje (naselje Ćehaje), Doboj-Rudanka i Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica).

Na graničnim prijelazima Bosne i Hercegovine trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Granični prijelazi Gabela-Gabela Polje I, Bosanska Dubica- Hrvatska Dubica, Vaganj-Bili Brig, Hadžin Potok-Bogovolja, Orahov Do-Slano i Duži–lmotica u naredna tri mjeseca su otvoreni kao međunarodni granični prijelazi, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Pročitaj više: Danas oblačno vrijeme, poslijepodne kiša i pljuskovi

Pratite nas na facebook akter.ba -I danas visoke temperature, preporučuje se putovati rano ili uvečer

temperature

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori