Humanitarni Fond Atlanta u 2021. godini donirao oko 700.000 KM!

HFA

Humanitarni Fond Atlanta iz godine u godinu postiže sve bolje i bolje rezultate u svim segmentima djelovanja.

Punih 11.godina djeluje u okviru džemata Zajednice Bošnjaka Džordžije, trenutno stipendira 91. učenika i studenta u BiH. Podrška mladim i uspješnim, je podrška budućnosti naše domovine BiH, ističu aktivisti ove organizacije.

U 2021. godini Fond je u raznim vidovima pomoći porodicama u Bosni i Hercegovini, kao i u vidu stipendija ukupno donirao oko 700.000 KM što je za oko 200.000 KM više u odnosu na prethodnu 2020. godinu.

U ovoj 2021. godini pružili smo pomoć za ukupno 146 porodica u ukupno 46 općina u Bosni i Hercegovini.

Za liječenje od raznih vrsta bolesti, kao i operacije ukupno smo donirali oko 156.000 KM. U uoči mjeseca ramazana za Narodne kuhinje u manjem entitetu donirali smo 20.500 KM ( Zvornik, Srebrenica, Janja, Doboj istok, Prijedor, Sanski Most, Bosanski Novi, Bosanska Dubica i Banja Luka).

Sa iznosom od 62.000 KM podržali smo adaptacije kuća koje su oštećene u požaru, ili su zbog starosti bile u jako lošem stanju.

Za rješavanje stambenog i socijalnog pitanja djecu jetime iz Bratunca, sakupili smo i donirali 74.000 KM. Sa iznosom od 6.000 KM kupili smo i donirali sjemena za proljetnu sjetvu za veliki broj povratničkih porodica. Za donacije sitne i krupne stoke, u ovoj godini donirali smo iznos od 27.000 KM.

Za  2.300 učenika u 32 opcine u manjem entitetu donirali  smo jakne  za kišu i uglavnom su obuhvaćeni učenici područnih škola koji pjesace od kuće do škole. U ovoj godini odobrili smo 71 novu stipendiju što je duplo više u odnosu na prethodnu godinu. Fond trenutno stipendira 151 učenika i studenta širom naše Bosne i Hercegovine.

U vidu stipendija u ovoj godini donirali smo oko 200.000 KM. Ukupno 13 naših stipendista je ove godine završilo svoje studiranje i time su prestali biti naši stipendisti. Nekoliko tih naših, već sada bivših stipendista, zbog visokog prosjeka ocjena, dobitnici su najvećih priznanja na različitim Univerzitetima.

Sve naše aktivnosti realizujemo javno i transparentno i iskljucivo putem TV emisija “Ispuni mi želju “ Hayat TV i “ Istina TV” koju vodi jedna od najvećih humanista u Bosni i Hercegovini Munira Džabija.

Fond trenutno broji 657 članova iz više od 20 država sa podrucja Sjeverne Amerike. Za sve postignute rezultate, kao i uvjek zaslužni su samo naši članovi bez kojih ne bi bilo niti Fonda, a time ni ovih rezultata.

  • U ime odbora Fonda i u svoje lično ime, zahvaljujem se svim našim članovima i donatorima za konstantnu podršku svih ovih skoro 12. godina našeg djelovanja, kazao je Fadil Cvrk, predsjednik HF Atlanta.

Pročitajte više: Humanitarni Fond Atlanta ponovo pomaže: Doniraju kišne kabanice za djecu manjeg entiteta

Pratite nas na Facebook akter.ba - Humanitarni Fond Atlanta u 2021. godini donirao oko 700.000 KM!

Humanitarni Fond Atlanta u 2021. godini donirao oko 700.000 KM!

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori