Hoće li Lidl konačno kupiti Dom penzionera u Nedžarićima?

Lidl gradi tržne centre u BiH i već traži radnike: “Moglo bi biti otvoreno do 30 trgovina”
Foto: bosnapress

Stigle su tri ponude za kupovinu Dom penzionera "Nedžarići" u Sarajevu. Potvrdili su to za Klix.ba u Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje koji prodaje objekt. Trgovački gigant Lidl do sada se spominjao kao najozbiljniji kupac.

PIO trenutno nije mogao potvrditi ove podatke. Više informacija bi trebalo biti poznato sljedeće sedmice.
"Otvaranje ponuda je u ponedjeljak, ali ono što za sada mogu reći je da smo primili tri ponude za kupovinu Doma penzionera. Očekujemo da će prodaja biti realizirana. Ostali detalji u ovom trenutku ne mogu biti dati. " rekao je Tomislav Kvesić iz Ureda za odnose s javnošću Zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Početna cijena devastiranih zgrada od 16.086 kvadratnih metara i 17.611 kvadratnih metara zemljišta na kojem se nalazi bila je 10.364.140 KM.

Do sada je Zavod više puta pokušavao prodati Dom penzionera na atraktivnoj lokaciji u Sarajevu, ali ponude nisu bile uspješne. U međuvremenu je njemački trgovački lanac započeo proces ulaska na tržište BiH i trenutno traži lokacije u cijeloj zemlji.
Prema našim saznanjima, Lidl je također bio zainteresiran za ovu lokaciju tokom prethodnog poziva. Ali su zakasnili s podnošenjem ponude, pa se od njih očekivalo da to učine ovaj put.

Osim u Sarajevu, Lidl ima registrirane podružnice u Banjoj Luci i Brčkom. Osim što traži lokacije za objekte, njemački gigant radi i na zapošljavanju te je već zaposlio određene radnike iz drugih trgovačkih centara.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori