Hasan Nuhanović komentirao sramnu izjavu Milorada Dodika o “praznim tabutima”

Hasan Nuhanović, čovjek koji je preživio genocid u Srebrenici, prevodilac u bazi Ujedinjenih naroda (UN) u Potočarima tokom agresije na našu zemlju, autor knjige prema kojoj je nastao scenarij za film "Quo vadis, Aida" Jasmile Žbanić, komentirao je na društvenim mrežama skandaloznu, groznu izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika o "praznim tabutima".

Ova izjava predsjedavajućeg "kolektivnog šefa države" dan uoči 26. godišnjice genocida izazvala šok u bh. javnosti. Iznova nametnula pitanje do koje granice je spreman ići čovjek koji negira najveći zločin u Europi poslije drugog svjetskog rata. I koji neskriveno radi protiv države koju predstavlja.

"Oni koji su mislili da je Dodik zabavan, da u biti nije nacionalista i da nacionalizam koristi samo da bi dobio glasove i ostao na vlasti neka ponovo razmisle. I mene je skoro pa prevario", napisao je Nuhanović.

Podsjetimo, dan uoči 26. godišnjice genocida u kojemu su pripadnici tzv. vojske i policije RS ubili više od osam hiljada Bošnjaka, Dodik je u intervjuu za entitetsku novinsku agenciju Srna rekao kako se u memorijalnom kompleksu u Potočarima zapravo ne pokapaju posmrtni ostaci nego se donose tabuti na kojima samo pišu imena.

"Ima podataka da su tabuti prazni, da u njima nema posmrtnih ostataka. Nego se samo stavi ime", skandalozna je i grozna izjava Milorada Dodika.

U Potočarima su dosad pokopani ostaci 6652 žrtve iz Srebrenice čija su tijela ekshumirana iz brojnih masovnih grobnica. Ove godine uz njih će počivati još 19 identificiranih žrtava.

IZVOR: RADIO SARAJEVO

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori