Graffiteri iz regije crtaju u Sjevernom logoru u Mostaru

Graffiteri iz regije crtaju u Sjevernom logoru u Mostaru
Foto: FENA

U sklopu 10. Street Arts Festivala Mostar u subotu i nedjelju održava se graffiti vikend na kojem deset graffitera iz regije crta graffite i time doprinosi popularizaciji ove ulične umjetnosti.

Graffiteri iz Hrvatske, Srbije i BiH crtaju u Sjevernom logoru, a manje umjetničke intervencije će se raditi na još nekim lokacijama u gradu.

“Ovim događajem želimo u naš festival uvrstiti i graffiti umjetnost koju smo do sada pomalo zapostavili. Želimo da građanima i građankama Mostara približimo graffiti umjetnost i razbijemo predrasude koje ovaj vid umjetnosti nosi sa sobom”, priopćili su organizatori.

Početak graffiti vikenda je obilježen hip-hop zabavom na Hamam Stage-u u partnerstvu sa Open City Festivalom. Lokalni DJ Mayer i S.One su poznatim hip-hop i RnB hitovima razigrali sve prisutne, a reperi Whoo See su nastavili zabavljati posjetitelje. Festival se danas seli u prirodu, te će u Lazy Bar u Blagaju u popodnevnim satima početi zabava na kojoj će brojni DJ iz Hrvatske i BiH puštati glazbu. Graffiti vikend se realizira uz podršku Fonda otvoreno društvo BiH, Veleposlanstva SAD u BiH i HT ERONET.

Inače, deseti Street Arts Festival Mostar ove godine doveo je u Mostar umjetnike iz SAD, Argentine, Španjolske, Italije, Ekvadora, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji na dvanaest lokacija u gradu slikaju murale, točnije u ulicama: Šantićeva, Kraljice Katarine, Kralja Zvonimira, Kralja Tomislava, Vukovarska, Splitska, Maršala Tita, te lokacijama Staklene banke, Parka Nobelovaca i Španjolskog trga.

Izvor: FENA

Pročitaj više: Mostarska ulična galerija bogatija za još dva murala (VIDEO)

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na Facebook akter.ba – Graffiteri iz regije crtaju u Sjevernom logoru u Mostaru

Pratite nas na našim stranicama na

Odgovori

Vezane vijesti