Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović nakon skandala s fotografijama podnio ostavku

Dalibor Pavlović
Dalibor Pavlović

Dalibor Pavlović podnio je danas ostavku na funkciji gradonačelnika Prijedora, a nakon što su u javnost procurile njegove bizarne fotografije na kojima se vidi kako pije veliku količinu tableta i povraća.

Fotografije, koje je sam napravio, a koje je objavio novinar Slobodan Vasković, su uzburkale javnost u Republici Srpskoj s obzirom na neprimjerenost sadržaja. Zbog toga ga je lider SNSD-a Milorad Dodik pozvao da podnese ostavku.

Danas je održana i sjednica Gradskog odbora Prijedora, kojoj gradonačelnik nije prisustvovao, no ostavku je objavio pismenim putem.

“Kao nosilac javne funkcije i prvi čovjek grada Prijedora, snosim odgovornost da svoje sugrađane, ali i širu javnost izvještavam o poslu koji obavljam, baš kao i o privatnom životu ukoliko on utječe na dobrobit zajednice u čijoj sam službi. Kako javni progon mene kao čovjeka raznim spinovima, vrijeđanjima, omalovažavanjima, koja su se posljednjih dana u pojedinim medijima pojavila, mogu da uzdrmaju odnose povjerenja koje sa građanima Prijedora gradim od stupanja na funkciju, ovim putem obavještavam javnost da prihvatam prijedlog predsjednika SNSD-a Milorada Dodika”, rekao je on.

Inače, Dodik mu je poručio da je izgubio podršku stranačkih kolega zbog objavljenih fotografija i izostanka demantija navoda koji se odnose na to da je ovisnik.

U pismu ostavke Pavlović se izvinjava sugrađanima zbog neprijatnosti.

“Svojim sugrađanima, koji su osjetili nelagodu zbog mene, a zbog nečasnog, neljudskog i nekorektnog djelovanja opozicije, kojoj ništa nije sveto, ovim putem se duboko izvinjavam. Želim da se zahvalim svima na saradnji, a onima od kojih sam dobio hiljade poruka podrške obećavam da ću, i nakon funkcije, ostati čovjek kakvog znate, spreman da pomognem svima. Ljudskost i poštenje mi nisu, niti će moći da unište. Pravdu ću dokazivati putem suda i neću odustati od nje, ustrajat ću u nastojanju da zbacim nepravdu koja mi je ovim putem nanesena”, naveo je on.

Htio je i kazati šta je sve uradio u proteklom periodu mandata na funkciji gradonačelnika pa je tako poručio da je za devet mjeseci sa svojim timom uspio stabilizovati budžet uprkos deficitu od 4,2 miliona KM.

“Pored toga, započeti su i mnogi infrastrukturni projekti, a u završnoj fazi su pregovori sa dva investitora gdje će biti zaposleno više od 200 ljudi. Prijedor je postao gradilište i počeo je da se razvija i živi. To je moj uspjeh”, rekao je.

Podsjetimo, na privatnom blogu novinara Slobodana Vaskovića pojavile su se bizarne fotografije gradonačelnika Prijedora Dalibora Pavlovića koji se fotografisao u WC-u, kao i s tabletama u ustima.

Ove fotografije je na svoj blog preuzeo i narodni poslanik u Skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović, koji tvrdi da je Pavlović ovisnik o drogama, no to se s fotografija ne može zaključiti, a kako nam se gradonačelnik Prijedora nije javio na telefon, nismo mogli dobiti demanti Vukanovićevih navoda, prenosi Klix.ba.

Foto: Slobodan Vasković blog

Ono što možemo zaključiti s fotografija jeste da je Pavlović pio tablete, i to veću količinu, a nakon toga vjerovatno i povraćao te je sve to zabilježio selfijima.

O kakvim je tabletama riječ također nije poznato s obzirom na to da prijedorski gradonačelnik o ovome ne želi govoriti, no bez obzira na to da li je ovisnik ili ne, fotografije koje su procurile u javnost izgledaju neprimjereno.

Nije poznato kada su fotografije nastale.

Pročitajte više: Protesti u Banja Luci: Opozicija poručila Dodiku da je gori od lopova

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Odgovori

Vezane vijesti