Gradonačelnik Mario Kordić najoštrije osudio sinoćnje nerede u Mostaru

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić osudio nerede u Mostaru
Kordić osudio nerede

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić oglasio se u nedjelju priopćenjem za javnost u kojem je osudio nerede koji su se dogodili nešto prije ponoći u Mostaru. U neredima je učestvovalo više osoba, huligana.

"Ovim putem upućujem oštre riječi osude nakon sinoćnjeg divljanja huligana i napad na privatnu imovinu i građane koji se dogodio u naselju Donja Mahala. Posebice što se napad dogodio za vrijeme trajanja policijskog sata", kazao je.

Od pripadnika MUP-a zatražio je da u što kraćem roku javnosti predoči detaljan izvještaj o sinoćnjim neredima. Zatražio je da se učesnici nereda procesuiraju i primjereno kazne.

On je istovremeno izrazio uvjerenje kako se ovakve slike iz Mostara više neće ponavljati.

Podsjetimo, sinoć je u Mostaru došlo do narušavanja reda i mira u većem obimu i jedna osoba teško je povrijeđena.

"U tučnjavi je učestvovalo više huligana koji su koristili razne predmete poput palica, komade drveta i pirotehničkih sredstava. Brzom intervencijom policijskih službenika PU Mostar javni red i mir je stavljen pod nadzor“, izjavio je.

Deset aktera sinoćnjih nereda je privedeno u PU Mostar na kriminalističku obradu. Jedna osoba je zadobila teže tjelesne povrede i hospitalizirana je u SKB Mostar.

Na jednoj porodičnoj kući pričinjena je materijalna šteta, a tokom sukoba oštećena su i vozila koja su bila parkirana na ulici.

"Policijski službenici PU Mostar zajedno s Centrom kriminalističke policije provode daljnju operativnu istragu na terenu da utvrde identitet ostalih sudionika izazivanja nereda", rekao je Marić.

Izvor: Klix.ba

Pročitaj više: Eksplozija u Mostaru: Oštećen ugostiteljski objekt i tri automobila

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)