Građani se okupili u Nedžarićima na protestu zbog pogibije 11-godišnjeg dječaka

Sarajevo

Građani se okupili u Nedžarićima na protestu zbog pogibije 11-godišnjeg dječaka
Foto: Klix.ba

Roditelji i učenici Osnovne škole "Aleksa Šantić" u Nedžarićima organizovali su večeras ispred zgrade škole mirno okupljanje zbog tragične nesreće u kojoj je stradao 11-godišnji dječak, piše Klix.ba.

Predstavnici Vijeća roditelja, ali i brojni vršnjaci 11-godišnjeg dječaka koji su se okupili večeras ispred škole, položili su cvijeće i na taj način još se jednom oprostili od učenika koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći u ovom sarajevskom naselju.

Tragedija koja se dogodila u četvrtak u večernjim satima šokirala je sve, a roditelji su tokom mirnog okupljanja poručili kako se pitanje saobraćaja u ovom dijelu naselja trebalo mnogo ranije riješiti.

"Čini mi se da ovdje nema komentara. Sve je suvišno. Ovo mora biti upozorenje da se napokon stane u kraj saobraćajnom terorizmu i infrastrukturi koju nadležni moraju dovesti u stanje da bude sigurna za dejcu. Pristup školama mora biti prilagođen sigurnosti djece", rekao Adnan Jabučar, član Upravnog odbora Vijeća roditelja Kantona Sarajevo.

Foto: Klix.ba

Jabučar je također izjavio kako ovo nije jedina škola u Sarajevu koja ima problem sa saobraćajnom infrastrukturom i sigurnosti djece u saobraćaju.

"Upozoravamo na to 10 godina i ovo nije jedina škola koja ima problem zbog saobraćaja i sigurnosti. Obraćali smo se nebrojeno puta MUP-u, općinama, Ministarstvu saobraćaja KS i uglavnom je tu prisutno naše famozno prebacivanje odgovornosti. To nas kao roditelje manje interesuje. Molimo sve da poduzmu sve što treba za sigurnost naše djece", zaključio je Jabučar.

Foto: Klix.ba

Podsjetimo, u večernjim satima u četvrtak u Nedžarićima je došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je kamion udario 11-godišnjeg dječaka u blizini Osnovne škole "Aleksa Šantić".

Povrijeđen dječak je prebačen na liječenje na KCUS, ali je nakon nekoliko sati preminuo uslijed zadobijenih povrda.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo su potvrdili kako je vozač koji je upravljao kamionom priveden.

"Vozač je uhapšen i nalazi se u prostorijama MUP-a Kantona Sarajevo", kazala je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Pročitajte više: Preminuo dječak kojeg je sinoć udario kamion

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori