Goran Sablić novi trener FK Sarajevo

Goran Sablić novi trener FK Sarajevo
Foto: NK Široki Brijeg

Goran Sablić danas je i zvanično izabran za novog trenera FK Sarajevo.

On je prošloj sezoni bio trener drugog tima Hajduka, ali je nakon gašenja te ekipe ostao bez posla. Prihvatio je poziv kluba s Koševa, s kojim je dogovorio jednogodišnju saradnju uz mogućnost produženja po završetku sezone.

Uz Sablića novi članovi stručnog štaba će postati i Siniša Šegović i Marko Lozančić. Oni će obnašati funkciju prvog asistenta i fitnes trenera.

Preuzeo klupu bordo kluba

Bordo klub je u četvrtak počeo pripreme za novu sezonu, a prozivku u Trening kampu u Butmiru održali su Abdulah Oruč, Eldin Jelešković i Adi Adilović.

Međutim, već danas Sarajevo je potvrdilo dolazak novog trenera, a na kraju ovu funkciju preuzeo je Sablić.

Sablić je u petak doputovao u glavni grad BiH gdje je odradio završne pregovore. Nakon toga je potpisao ugovor što je Sarajevo potvrdilo na svojoj zvaničnoj stranici.

"Velika je čast biti dio kluba kao što je FK Sarajevo, drago mi je da smo se uspjeli dogovoriti i nadam se da ćemo u ovoj sezoni ostvariti rezultat kojim ćemo učiniti naše navijače ponosnim", izjavio je Sablić.

Sarajevo je protekle sezone osvojilo drugo mjesto, a sezonu su spasili osvajanjem Kupa Bosne i Hercegovine.

Trenerska pozicija u FK Sarajevo bila je upražnjena nakon odlaska Vinka Marinovića koji je u finišu prošle sezone dobio otkaz. Kao prelazno rješenje izabran je Dženan Uščuplić, koji je uspio osvojiti Kup BiH nakon trijumfa u finalu protiv Borca.

Sablić je posljednji angažman imao u drugom timu Hajduka, a vodio je i Split, te moldavski Sheriff Tiraspol, a najvjerovatnije da će Sablić u stručni štab dovesti i jednog pomoćnika.

Sa Širokim Brijegom je osvojio Kup naše zemlje 2017. godine. Kao nogometaš Sablić je nastupao za Hajduk i Dynamo Kyjev.

Novu takmičarsku godinu Bordo tim započinje utakmicom Konferencijske lige 8. jula, dok je početak nove sezone Premijer lige planiran za 17. juli.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori