Goran Džonić opisao gnusni zločin: “Snaja Gordana i mala Lidija su VRIŠTALE, pa sam ih POBIO”

Zločin

“Snaja Gordana i mala Lidija su VRIŠTALE, pa sam ih POBIO
Izvor: Informer

Goran Džonić, osumnjičen da je u ataru sela Moravac kod Aleksinca brutalno likvidirao brata od tetke Gorana Đokića, Gordanu i Lidiju Đokić, priznao je da je počinio gnusni zločin neposredno poslije hapšenja 21. oktobra. Ubrzo potom, Džonić je promijenio ploču.

– Zaustavio sam na putu brata od tetke Gorana Đokića da me odveze do Dudinih bara u Moravcu, nosio sam sa sobom kantu sa benzinom, rekao sam mu da mi je tamo kraj Morave skuter ostao bez goriva, pa zato idem noću peške… Seo sam na zadnje sedište, pored Lidije, njih troje su se nešto šalili i smejali. Kad smo stigli, izašao sam iz Đokićevog auta, prišao njegovim vratima da mu, navodno, zahvalim, pa sam izvukao pištolj i pucao mu pravo u čelo, dva puta. Snaja Gordana i mala Lidija su u panici vrištale, pokušale su da pobegnu, pa sam i njih pobio sa po dva metka. Tela sam onda bacio u jamu, polio onim benzinom koji sam poneo ispalio… – navodi se u iskazu Džonića neposredno posle hapšenja, piše Informer.

Kako podsjeća ovaj list, na prvom saslušanju Džonić je opisao kako je mjesecima planirao da ubije i opljačka Đokiće, jer je čitavog života imao puno para, a kad mu je ponestalo, odlučio je da otme novac od rođaka.

– U noći između 26. i 27. septembra zaustavio sam na putu rođaka Gorana Dokića da mi pomogne i da me odveze u Dudine bare na obali Južne Morave, slagao sam ga da mi je tamo skuter ostao bez benzina. Sačekao sam ga na skretanju sa glavnog puta prema Žitkovcu, imao sam sa sobom kantu benzina. Kad je naišao Đokićev “folksvagen pasat”, sa njim u autu su bile i Gordana i Lidija, i ja sam seo nazadnje sedište – kazao je Džonić, i dodao:

– Đokić me je odvezao do Dudinih bara, mesta koje sam unapred pripremio da ih pobijem. Izašao sam iz auta i prišao Đokićevim vratima, kao da mu zahvalim, i tad sam mu pucao pravo u čelo, dva puta. Lidija i Gordana su počele da vrište, krenule su da beže iz auta, pa sam i u njih pucao po dva puta. Tela sam onda bacio u jarugu, rupu u koju seljani bacaju uginulu stoku, polio sam Đokiće benzinom koji sam poneo sa sobom i spalio ih, a zatim sam ih prekrio daskama.

Džonić je, zatim, po sopstvenom priznanju, odvezao Đokićev “pasat” do stare separacije na putu Tešica – Donja Trnava, pa je uzeo pare koje je njegov rođak krio u gepeku i spalio vozilo. Na tom mjestu je Džonić prethodnog dana ostavio skuter, kojim se odvezao kući u Moravac.

Ubica je, kako je ispričao, iste noći zakopao novac na imanju svog sina Stefana u Moravcu, a onda se pobrinuo i da dobro sakrije oružje.

Inače, poslije ovog prvog Džonićevog iskaza u policiji činilo se da su svi detalji zločina rasvjetljeni, ali monstrum je samo dan kasnije promjenio iskaz i u sve umješao svoje sinove, kao i braću Jojke iz Moravca i njihovog prijatelja Despota P. iz Nozrina!

Za sopstvene sinove Milana i Stefana rekao je da su sposobni za ubistvo i da su DNK tragovi koji su u međuvremenu nađeni na novčanicama u Sinišinom voćnjaku možda i njihovi!?!

Prema drugom iskazu Džonića, braća Jojke su ga ucjenili da tipuje Đokiće i natjerali ga da rođake uvuče u zamku. Džonić tvrdi da je jedan od braće Jojke zajedno sa Džonićem sačekao Đokiće na skretanju za Žitkovac i da su zajedno ušli u “pasat” pod prijetnjom pištoljem. Natjerali su Gorana Đokića da ih odveze u Dudine bare, a iza njih je išao jedan mali crveni auto, u kom je, navodno, bio D. P. iz Nozrina.

– Džonić u drugom iskazu tvrdi da mu je jedan od braće Jojke, kad su stigli u Dudine bare, naredio da pređe u crveni auto kod D.P, a ovaj je, navodno, pobio i spalio Đokiće. Potom je jedan od Jojki, po Džonićevim riječima, odvezao Đokićev “pasat” do Tešice, gdje ga je spalio – kazao je izvor.

Policija je nakon ovog drugog Džonićevog iskaza uhapsila i njegove sinove i braću Jojke, nakon čega je svoj četvorici određen pritvor do 30 dana, dok je za D.P. raspisana potraga.

Pročitajte više: Zatražen pritvor za sedmoricu osumnjičenih za ubistvo u Buča Potoku

Pratite nas na Facebook akter.ba -Goran Džonić opisao gnusni zločin: “Snaja Gordana i mala Lidija su VRIŠTALE, pa sam ih POBIO”

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)