Golf Fest i ove godine stiže u Sarajevo

Golf Fest i ove godine stiže u Sarajevo
Foto: Klix

Ove godine Auto 4x4 Club će organizirati međunarodnu automobilsku manifestaciju "GOLF FEST 2021". Održat će se 19. septembra ove godine.

Očekuje se da će na ovaj skup vlasnika Volkswagen Golfa doći timovi iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Planirano je da se učesnici i ljubitelji VW Golf vozila okupe u nedjelju, 19. septembra u 10:00 sati, na Wilsonovom šetalištu (Ars Aevi). Nakon toga će uslijediti defile automobila do novog trga kod Vijećnice gdje će se druženje nastaviti.

Organizator naglašava da je održavanje ove manifestacije u interesu grada Sarajeva, građana i privrede na lokalnom i regionalnom nivou. Direktno se odražava na turizam, zbog povećanog broja posjetilaca. Događaj ima i edukativni karakter, jer će među učesnicima biti nekoliko primjera VW Golfa 1 i Golfa 2. Ti su proizvedeni u Sarajevu prije više od 50 godina.

Organizator napominje da će na ovom događaju biti nekoliko vrlo atraktivnih VW BUS -ova. Njih je Volkswagen počeo proizvoditi prije više od 70 godina.

Program GOLF FEST 2021 nedjelja, 19.09.2021. 10:00 - Verifikacija učesnika - Wilsonovo šetalište, most ArsAevi 12:30 - Parada vozila (Wilsonovo šetalište - Gradska vijećnica) 13:00 - Izložba vozila - Trg Avdage Šahinagić, Vijećnica 16:30 - Parada vozila (Gradska vijećnica - Wilson Šetalište)

17:00 - Izložba vozila - Wilsonovo šetalište, most ArsAevi 18:00 - Svečana dodjela nagrada - Wilsonovo šetalište, kafić "Tito" 19:00 - Kraj događaja.

Izvor: klix.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori